«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

27 Μαρτίου, 2009

Σχολιασμός σε επιστολή του Δήμου, που αφορά εκτεταμένη κοπή δέντρων στην Καπιτένεια.



Όλοι λένε ότι το πράστιο έχει χαλάσει, λες και είναι κάποιου είδους μοίρα να χαλάει …. 
Επειδή, όμως, σκεπτόμαστε ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ευτυχώς ακόμα) και όχι ως πολίτες οικισμού προ του 1923, δεν πιστεύουμε στην μοιρολατρία, στείλαμε πέρυσι (!) στις 21 Μαρτίου 2008 (αρ. Πρωτ. 2301), στον Δήμαρχο κ. Παναγ. Βορριά τα παρακάτω ερωτήματα που αφορούσαν σε εκτεταμμένη κοπή δέντρων στην Καπιτένεια –αλλά κατ’ ουσίαν και όλο το μέλλον του Αγ. Στεφάνου






 Το γεγονός ότι αποψιλώθηκε σημαντική δασωμένη έκταση στην Καπιτένια, δείχνει ότι πράγματι εφαρμόζεται εκεί δόμηση με τους όρους «οικισμού προ του ‘23», πολύ δε περισσότερο αν δεχτούμε ότι εφαρμόστηκαν αυστηρά οι διαδικασίες που περιγράφονται στον έγγραφο-απάντηση του Δήμου.
Ειδικότερα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Ο Δήμος χορηγεί, σε όσους επιθυμούν να χτίσουν, βεβαίωση ότι η εντός των ορίων του ’76 περιοχή του Αγ. Στεφάνου, έκτασης περίπου 3.500 στρέμματα, είναι «οικισμός προ του ‘23», βασιζόμενος σε έγγραφο του ΠΕΧΩΔΕ, ενώ το 1923 δεν υπήρχε καν «οικισμός». Πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την προστασία του εντός των ορίων του ’76 υψηλού πρασίνου, το ταχύτερο το δυνατό
2. Για τη διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης στο οικόπεδου που αποψιλώθηκε, πιστεύουμε ότι ο Δήμος είχε την υποχρέωση να οριοθετήσει τον δρόμο αυτόν με τον καλύτερο τρόπο για την πόλη και το φυσικό περιβάλλον.
3. Η αυτοψία του Δήμου και η καταμέτρηση – επισήμανση των προς κοπή πεύκων, αυτονόητα, αλλά και όπως συμπεραίνεται από το αρθρ. 15 παρ. 2 του Δημοτικού «Κανονισμού Καθαριότητας & προστασίας του Περιβάλλοντος» πρέπει να ακολουθηθεί από δεύτερη αυτοψία για να διαπιστωθεί η ορθή εφαρμογή της κοπής, πράγμα που δεν φαίνεται να έγινε, Χωρίς τη 2η αυτοψία η 1η είναι άρχηστη.
4. Δική μας εκτίμηση είναι (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) ότι κοπήκαν περισσότερα δέντρα από 49. Eφόσoν δεν αναφέρεται ότι έγινε δεύτερη αυτοψία, θεωρούμε ότι ο Δήμος δεν γνωρίζει πόσα δέντρα τελικά κόπηκαν.
5. Έχουν επιβληθεί ανταποδοτικά τέλη κοπής για τα «νόμιμα» κομμένα πεύκα;
6. Θα επιβληθεί άραγε η φύτευση ισάριθμων πεύκων με τα κομμένα; (Αρθρ. 15, παρ. 3 του Κανονισμού)
7. Το γενικό Ποεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) δέχεται τα όρια ρου ’76 και ισχύει ως προς τις χρήσεις γης, όχι όμως ως προς του Συντελεστές Δόμησης και τα Ποσοστά Κάλυψης. Χρειάζεται «επικαιροποίηση», όπως προτείνει και ο αρμόδιος Οργανισμός Αθήνας –αριθ. Πρωτ. 485/5.3.08. Μέσω αυτής θα μπορούσαν να μειωθούν οι Συντελεστές Δόμησης και η Κάλυψη εις όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και την ποιότητας ζωής μας. Αυτή είναι και η επίμονη πρόσταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, διότι η διαδικασία επικαιροποίησης του Γ.Π.Σ. είναι ασύγκριτα συντομότερη (περίπου 1 χρόνος) από την ανασύνταξη της Πολεοδομικής Μελέτης που υποστηρίζει ο Δήμος (αναρτήσεις, ενστάσεις, μελέτη εφαρμογής κλπ) –οπότε δεν θα έχει απομείνει τίποτε από το πράσινο του προαστίου μας. Η επικαιροποίηση του ΓΠΣ μπορεί να αρχίσει αμέσως μόλις αποφασίσει ο Δήμος.

18 Μαρτίου, 2009

«Ζωή» πλάι στα βοθρολύματα...στο κέντρο της Αθήνας

«Ζωή» πλάι στα βοθρολύματα
(Μ.Σ. - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/03/2009)

Σπασμένος αγωγός αποχέτευσης και βοθρολύματα διάσπαρτα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Μενάνδρου (στο κέντρο της Αθήνας), όπου διαμένουν οικονομικοί μετανάστες.
Αυτήν την άθλια εικόνα αντίκρισαν χθες το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία, παρουσία εισαγγελέα και εποπτών υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, προχώρησαν στην απολύμανση της εν λόγω πολυκατοικίας, που είχε μετατραπεί σε επικίνδυνη εστία μόλυνσης τόσο για τους αλλοδαπούς ενοίκους της όσο και για τη γύρω περιοχή.
Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου είχε πραγματοποιηθεί πριν από 20 ημέρες εκτεταμένος έλεγχος.
Με εντολή του εισαγγελέα, ο σπασμένος αγωγός αποχέτευσης επισκευάστηκε και ακολούθησε η απολύμανση του ακάλυπτου χώρου από τα συνεργεία του δήμου.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα 15 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ενοίκων.
Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο αντιδήμαρχος της Αθήνας Λευτέρης Σκιαδάς δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της για τη φροντίδα των διαμενόντων στην πόλη και για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Λευτ. Σκιαδάς πρόσθεσε ότι ήδη η Εισαγγελία ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες και όσοι εμπλέκονται στη χρήση και την εκμετάλλευση αυτών των κτιρίων να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Σχόλιο :
Και στην πόλη μας που τα χαιρόμαστε τα βοθρολύματα όλες τις εποχές του χρόνου, τι γίνεται;....έχουμε γεμίσει με "οδούς Μενάνδρου" σε όλη την πόλη...ασυνείδητοι συνεχίζουν να αδειάζουν τα βοθρολύματα τους και ότι δεν χρειάζονται στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους δηλητηριάζοντας μόνιμους και "προσωρινούς" κατοίκους και οικονομικούς μετανάστες...
και ακόμη περιμένουμε το πρώτο πρόστιμο από την δημοτική αστυνομία και τον Δήμο;
δεν καταλαβαίνω πια...η οι παρανομούντες είναι αόρατοι και πανέξυπνοι...η οι Δημοτικοί άρχοντες τυφλοί, ανίκανοι και "αγαθιάρηδες"..
Διαλέξτε και παίρνετε....αν και προσωπικά επειδή πια τα περιθώρια της υπομονής για την προστασία της υγείας μας και της αξιοπρέπειας μας εξαντλούνται, προτείνω να αντιδράσουμε....με υπογραφές - φωτογραφίες - κινητοποίηση με παραστάσεις των φορέων στην δημοτική αρχή και γιατί όχι... και στον Εισαγγελέα!!
Κάνω λάθος ; είδατε εδώ συνεργεία ελέγχου, έφερε κανείς δημοτικός σύμβουλος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; η όλοι περιμένουμε τον Παρακηφίσιο και το εσωτερικό δίκτυο και μέχρι τότε δεν βαριέσαι;

Είναι στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας και θα ασκήσουμε -όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται- όλα τα δικαιώματα μας!
ΦΧ

17 Μαρτίου, 2009

Τον Αγ. Στέφανο ποιος θα τον «φρενάρει»;



(αξιοσημείωτο στο παρακάτω είναι ότι εμείς έχουμε τα υλικά για να φτιάξουμε τη χειρότερη σούπα: 
• ΜΕ λίμνη 
• ΜΕ δάσος
• ΜΕ έντονες οικιστικές πιέσεις
• ΜΕ υψηλούς συντελεστές
• XΩΡΙΣ σχέδιο πόλης
• ΧΩΡΙΣ καμία ενέργεια για να μικρύνουν οι συντελεστές 
• ΧΩΡΙΣ ισχυρά όρια 
Την ελαχιστοποίηση των επεκτάσεων των σχεδίων πόλης σε παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές, καθώς και σε γεωργικές εκτάσεις, ζητεί το ΥΠΕΧΩΔΕ από τις Περιφέρειες. Οι οδηγίες που πρόσφατα στάλθηκαν με καθυστέρηση... 12 ετών ζητούν περιορισμό των νέων επεκτάσεων στα νέα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, σεβασμό των προστατευομένων περιοχών και αναζήτηση εκτάσεων προς ανάπλαση στις πόλεις. Οι οδηγίες του υπουργείου προσπαθούν να βάλουν φρένο στις ορέξεις των δημάρχων σε όλη τη χώρα, που επιζητούν με «κατά παραγγελία» μελέτες τις μέγιστες δυνατές επεκτάσεις.
Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από τη γενική διεύθυνση πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, με βάση τον νόμο 2508/97, που έδινε κατευθύνσεις για την παρακολούθηση και την έγκριση των μελετών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ). Σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου θα πρέπει:
- Να επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή οικονομία σε νέες επεκτάσεις.
- Να ελαχιστοποιούνται οι επεκτάσεις σε κρίσιμες ζώνες, όπως παράκτιες ή παραλίμνιες περιοχές, ζώνες προστασίας φυσικών και πολιτιστικών πόρων, γεωργική γη, δασική γη κ.λπ.
- Να εξασφαλίζεται ικανοποιητική πυκνότητα κατοίκησης στις εντός εγκεκριμένων σχεδίων περιοχές πριν από την επέκταση για κατοικία.
Επίσης, το υπουργείο ζητεί από τις Περιφέρειες (που είναι και οι εγκρίνουσες αρχές των ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ) να μεριμνούν ώστε να ελέγχεται η οικιστική εξάπλωση μέσω του περιορισμού τής εκτός σχεδίου δόμησης. Επίσης, για τις εντός ορίων περιοχές, να διερευνάται το ενδεχόμενο αναπλάσεων ή αλλαγής των όρων δόμησης (πιθανή μείωση συντελεστή). «Οι οδηγίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απληστία των δήμων -που αναθέτουν τα ΓΠΣ- και πιέζουν για συνεχείς επεκτάσεις», λέει στην «Κ» η κ. Μάρθα Χουσιανάκου. «Τα δημοτικά συμβούλια, αν και τυπικά έχουν μόνο γνωμοδοτικό ρόλο, ωθούν τους μελετητές να κάνουν ό,τι θέλουν, βγάζοντας πολύ κακής ποιότητας σχέδια με αλόγιστες επεκτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νέο ΓΠΣ Σιθωνίας, που αύξησε τη δόμηση έως και 145%!».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/03/2009_307848

ενδιαφέρουσες ειδήσεις (και για την περιοχή μας)

1. Τα καμμένα της Πάρνηθας και οι γύρω Δήμοι

Κτηματογράφηση σε καμένα
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2704828

Υπό κτηματογράφηση περιοχές της Πάρνηθας
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4998059&publDate=17/3/2009

2. Με τον Αγιο Στέφανο τι γίνεται; δεν υπήρχε κάποιο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΣΕ; εμείς θα μείνουμε με τα "γεφύρια" τους;

Υπογειοποιούνται 1,2 χιλιόμετρα
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=259617

3. Hello, ξυπνήστε αφελείς συμπολίτες!....εδώ είναι Αγιος Στέφανος, ούτε Σχέδιο Πόλης, ούτε επικαιροποιημένο ΓΠΣ...με αυτά θα ασχολιόμαστε τώρα;
«Φρένο» στις επεκτάσεις σχεδίων πόλης ζητεί το YΠΕΧΩΔΕ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/03/2009_307848

14 Μαρτίου, 2009

Ας μην περιμένουμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων… (μερικά πράγματα δεν επιδέχονται ακυρωτικές αποφάσεις, η ζημιά είναι αμετάκλητη)


Αν ρίξεις έναν βάτραχο σε βραστό νερό, το πιθανότερο είναι πως θα πηδήξει έξω από την κατσαρόλα. Η αιφνίδια ανακοίνωση της επιβολής διοδίων στον Αγ. Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη προκάλεσε αγανάκτηση σε όλους μας. Είναι ένα χαράτσι άδικο και καταχραστικό, για το οποίο θα πολεμήσουμε όλοι ενωμένοι: πολίτες, φορείς και Δήμοι και Δήμαρχοι.
Αν όμως ρίξεις τον βάτραχο σε κρύο νερό και ανεβάζεις σιγά σιγά την θερμοκρασία, θα κάτσει εκεί μέχρι να βράσει. Ο Αγ. Στέφανος εξακολουθεί να ζει με τα (αιωνίως άλυτα) προβλήματά του… και να «περπατά εις το δάσος», οικόπεδο το οικόπεδο, στρέμματα τα στρέμματα, και να χτίζεται με τους πιο απαράδεκτους όρους δόμησης. Οικισμός προ του ’23 στη φωτογραφία. Που σημαίνει ότι εξακολουθούν να χτίζουν με όρους του 1923 στο σημερινότατο 2009 –όπερ μεθερμηνευόμενον, με όρους που ευνοούν την τσέπη των μεγάλων τοπικών συμφερόντων και των εμπόρων γης, ενώ, σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, μειώνουν την ποιότητα ζωής όλων εμάς που λόγω αυτής επιλέξαμε να μείνουμε στον Αγ. Στέφανο. Αλλά, είπαμε το θέμα είναι να ανεβάζεις την θερμοκρασία σιγά σιγά.

13 Μαρτίου, 2009

Nα πως γίνονται οι "δουλιές" στην "Ελλάδα του 2009" : Πολυκατάστημα με άδεια για ψιλικατζίδικο στο Χαλάνδρι!

Πολυκατάστημα άνω των 2.000 τ.μ. στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι πήρε άδεια που δίνεται σε καταστήματα της γειτονιάς, με τις ευλογίες του δημάρχου και της πολεοδομίας. Στο επίμαχο οικόπεδο 5.070 τ.μ. στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια το σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχή με θεσμοθετημένη χρήση "γενικής κατοικίας" δεν επιτρέπεται η δημιουργία υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων. Όμως η εταιρεία ΑΤΟΔΗΚΑΤΗΣ Αναπτυξιακή Α.Ε., στην οποία ανήκει το οικόπεδο, είχε σκοπό να κτίσει κτήριο για να το νοικιάσει στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Καρφούρ.
Για να παρακάμψει την απαγόρευση η εταιρεία ζητά και λαμβάνει από την πολεοδομία άδεια για μεικτό κατάστημα τροφίμων, δηλαδή καταστήματα της γειτονιάς, όπως φούρνοι και ψιλικατζίδικα.
.......και η συνέχεια.. ( από την Αυγή )

Η ερώτηση της βδομάδας : Σας θυμίζει κάτι ;

12 Μαρτίου, 2009

Προσφυγή του Δήμου Αγ. Στεφάνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ο  Δήμος  Αγ. Στεφάνου  κατέθεσε  προσφυγή  στο  Συμβούλιο της Επικρατείας  για  την  ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος  4070/2008 του  ΥΠΕΧΩΔΕ περί τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος  19-7/24.07.2007, που  καθορίζει τις ζώνες  προστασίας του ορεινού  όγκου Πάρνηθας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα δίνει τη δυνατότητα τσιμεντοποίησης 216 στρεμμάτων συμπαγούς δάσους με εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου για την ίδρυση της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ. Πέραν των συνεπειών για το Περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, η σχεδιαζόμενη ίδρυση της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ, πρόκειται να επιβαρύνει περαιτέρω τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγ. Στεφάνου με 4000 αυτοκίνητα  καθημερινά, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

05 Μαρτίου, 2009

ενημέρωση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση : κάτι κινείται επιτέλους...ας πιέσουμε για να ξυπνήσουν οι "θεσμικοί" μας άρχοντες

ώστε να διεκδικήσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.....με την ελπίδα ότι δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια και τα ψηφίσματα!
Φ.Χ

Αντίθετη η Αυτοδιοίκηση σε νέο σταθμό διοδίων στον Αγ. Στέφανο


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής συζήτησε τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κόμβους και στους παράδρομους της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας καθώς και την πρόθεση της παραχωρησιούχου εταιρείας να δημιουργήσει νέους σταθμούς διοδίων τόσο στον κόμβο Αγ. Στεφάνου όσο και στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής επεσήμανε ότι, όπως κατ΄επανάληψη έχει συζητηθεί τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια της Βορειοανατολικής Αττικής, ο κυκλοφοριακός φόρτος στην είσοδο/έξοδο των παραδρόμων της Εθνικής οδού έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφού οι οδηγοί τόσο των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων όσο και των Ι.Χ. προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των αυξημένων διοδίων.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση των παραδρόμων (ασυντήρητος ασφαλτοτάπητας, ελλειπής ηλεκτροφωτισμός, έλλειψη προστατευτικών μπαρών, κακή οδοσήμανση κ.λ.π.), αποτέλεσμα του γεγονότος ότι επί πάρα πολλά χρόνια έμειναν ασυντήρητοι, καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την διακίνηση των αυτοκινήτων και δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες αιχμής.
Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ για προώθηση μελέτης για την βελτίωση, και παρά το ότι αναγνώρισε ως δίκαιες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά μόνον στην αιφνιδιαστική και χωρίς καμμιά διαβούλευση με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών εξαγγελία δημιουργίας δύο νέων σταθμών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη.

«Έτσι», τόνισε ο Νομάρχης Λ. Κουρής, «όχι μόνον δεν λύνεται κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά το μόνον που επιτυγχάνεται είναι η επιβάρυνση των χιλιάδων κατοίκων πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της Βορειοανατολικής Αττικής (Αγ. Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Κρυονέρι κ.λ.π. ) που έρχονται να προστεθούν στους κατοίκους των βορειότερων περιοχών (Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες Μαλακάσα, Βαρνάβα κ.λ.π.) που ήδη από ετών επιβαρύνονται με διόδια για την χρήση της Εθνικής οδού, αφού δεν εξαιρούνται της καταβολής τους όπως συμβαίνει για κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής εξέφρασε την αντίθεση της Νομαρχίας στις επιλογές του ΥΠΕΧΩΔΕ, που χωρίς να λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιβαρύνει με νέο χαράτσι τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, και γι΄αυτό καλεί τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, που θα αποφασισθούν από κοινού με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της περιοχής.
Στην συνέχεια, έλαβαν τον λόγο οι παριστάμενοι βουλευτές Ν. Καντερές και Ε. Χριστοφιλοπούλου, πολλοί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς, οι Κοινοτάρχες Βαρνάβα Ν. Βούλγαρης, Αφιδνών Αλ. Ζουγανέλης, Κρυονερίου Ι. Καλαφατέλης, Καπανδριτίου Ε. Κελίδου, Μαλακάσας Κ. Λίτσας πολλοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι κατοίκων της περιοχής .
Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και τόνισαν την ανάγκη κοινής δράσης των φορέων της αυτοδιοίκησης για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός που χωρίς να αντιμετωπίζει τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα προσθέσει μια ακόμη επιβάρυνση για τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

- να εκφράσει την αντίθεσή του στην δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και στην Βαρυμπόμπη
- να απαιτήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους των αυτοδιοικήσεων της περιοχής πριν προωθηθεί οποιαδήποτε επέμβαση
- να αναζητηθεί συνολική λύση των κυκλοφοριακών προβλημάτων με μελέτη που να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής
- να οργανώσει από κοινού με τους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Αγ. Στεφάνου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:30.

03 Μαρτίου, 2009

Περπατώ εις το δάσος* όταν ο... εργολάβος δεν είναι εδώ


Ανελέητη η τσιμεντοποίηση το Αγ. Στεφάνου. Υψηλότατοι εξακολουθούν να είναι οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης... κι έχει «φαί» ακόμη, όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία. 
Kαι δεν είναι υποκρισία, να πηγαίνει ο Δήμαρχος σε δενδροφυτεύσεις άλλων Δήμων, ενώ αφήνει να αποψιλώνονται τα δικά του δέντρα;
* ή αλλιώς στο «υψηλό πράσινο», κατά την εργολαβική διάλεκτο.

Επισκεφθείτε 2 πολύ ενδιαφέροντα blog

Πολύ ενδιαφέρον βρήκαμε το blog ενεργών πολιτών από τον Βαρνάβα για θέματα ανακύκλωσης: http://anakiklosivarnava.blogspot.com/


Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι και το blog των Πολιτών Σε Δράση από το Χαϊδάρι: http://politessedrasi.wordpress.com/