«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

23 Ιουλίου, 2009

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΑΣΕΩΣ: "ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ..."


Η Πλατεία Οάσεως, στην περιοχή του Λόφου Κουρεμένου, δεν είναι ακριβώς πλατεία με τον τρόπο που εννοούμε τις πλατείες, αλλά ένα καταπράσινο παρτέρι, στο οποίο προχθές το πρωί, μπήκε μια μπουλντόζα συνοδευόμενη από τον κ. Μπερμπάντη και στο άψε σβήσε έκοψαν κάτι δεντράκια και φύτεψαν ένα σετ κούνια-τσουλήθρα-τραμπάλα-κάγκελο. Άσκεπτα καI αβασάνιστα. Ακριβώς απέναντι, υπάρχει μια μπασκέτα με τσιμέντο. Εκεί έβαλαν επίσης κάγκελο (φαίνεται πως υπάρχει άφθονο).
Δημοσιεύω γράμμα συμπολίτη μας, που στάλθηκε στο Δήμο και που πιστεύω ότι συμπνέει με τη σκέψη πολλών.
«Επιστολή διαμαρτυρίας και ερωτήματα που απευθύνθηκαν και στην Δημοτική Αρχή στις 23-7-09, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (Η ΣΥΜΦΟΡΑ;) ΣΤΗΝ ¨ΠΛΑΤΕΙΑ¨ ΟΑΣΕΩΣ

Επειδή η δημιουργία μιας πραγματικής παιδικής χαράς (ασφαλούς, ευρύχωρης, διαπαιδαγωγικής, ψυχαγωγικής, οικολογικής κλπ) είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή…… σας ερωτώ :

1. Ποιός αποφάσισε την δημιουργία της σχετικής παιδικής ¨χαράς¨ σε ένα μικρότατο παρτέρι της αποκαλούμενης πλατείας Οάσεως?...γιατί δημιουργήθηκε σε αυτό το παρτέρι και όχι -όπως θα ήταν λογικό με βάση την σημερινή διάταξη και χρήση των χώρων - στο άλλο, δηλαδή το διπλανό προς την υφιστάμενη εδώ και πολλά χρόνια μπασκέτα, παρτέρι?

2. Έχει την έγκριση της Τ.Υ όσο αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας του...(διαστάσεις οικοπέδου-χώρου παρτεριού, σε σχέση με τις τοποθετηθείσες υποδομές παιχνιδιών- τα αναγκαία καθίσματα συνοδών κ.α) ?..δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας…υπάρχει?

3. Λήφθηκε υπόψη η άμεση γειτνίαση του παρτεριού με σταυροδρόμι συχνής και πυκνής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μάλιστα βαρέων που χρησιμοποιούν την διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου -Κνωσσού για όπισθεν-αλλαγή πορείας κλπ?

4. Αυτή την αισθητική του κάγκελου ποιός την επέλεξε...δεν καταλαβαίνετε ότι δεν ταιριάζουν σε κάθε χώρο?...έναν αρχιτέκτονα δεν διαθέτει ο Δήμος να βάλει μια τάξη, να βοηθήσει στην αισθητική αναβάθμιση των κατασκευών σας?...δεν βλέπετε την ομορφιά που είχαν τα παλιά διαχωριστικά με τους θάμνους (κοιτάξτε τα εναπομείναντα απείραχτα παρτέρια)...έλεος πιά με την ασχήμια!!

5. Και καθόλου αμελητέο..
Κάνατε διάλογο η/και ενημέρωση των γύρω κατοίκων? δεν είναι αναγκαίο, χρήσιμο, δημοκρατικό, ΒΑΣΙΚΗ διακήρυξη της δημοτικής αρχής?
Κάποιοι μας το ζήτησαν, είπε ο παρευρισκόμενος εκπρόσωπος του Δήμου, απαντώντας στα ερωτήματα των κατοίκων που έκπληκτοι είδαν ξαφνικά ένα συνεργείο να κόβει δένδρα και θάμνους και να κουβαλά κούνιες κ.α....
Εντάξει πιθανόν να είναι έτσι αγαπητέ εκπρόσωπε…..
...αλλά και εγώ έχω ζητήσει διάφορα μικροέργα που πρέπει να γίνουν για σοβαρούς λόγους στην ίδια περιοχή και όχι για προσωπικό όφελος και δεν ήρθε κανένας αντιδήμαρχος (άρα υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών δηλαδή?)
...και σε τελική ανάλυση Δήμος είσαι, κάνε μια συζήτηση με τους γύρω ανθρώπους... τι σε βιάζει και τρέχεις να εκτελέσεις το έργο που σου ζήτησαν (ποιοί άραγε..μήπως πρέπει να μας ενημερώσετε…ώστε να πηγαίνουμε πρώτα σε αυτούς όταν θέλουμε να απευθυνθούμε στον Δήμο, γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα αν ακολουθήσουμε την "Μπερμπάντια" λογική, προκειμένου να αντιμετωπισθούν θετικά τα όποια αιτήματα μας!)

6..Τι σας φταίει βρε αθεόφοβοι η ευγενική κυρία…....που έτρεμε από την ταραχή της βλέποντας ξαφνικά μπροστά στην βεράντα της τους "εκτελεστές" του δήμου...

...Σεβασθείτε επιτέλους τον χώρο, σεβασθείτε επιτέλους όλους τους πολίτες και όχι μόνο αυτούς που ταιριάζουν στα χνώτα σας και την αρχοντοχωριάτικη αισθητική σας!

Ζητώ λοιπόν απαντήσεις..
Ζητώ να διώξετε την καγκελο-ασχήμια σας..
Ζητώ να εξετάσετε την ορθότητα των επιλογών σας ως προς τον χώρο η/και την χωροθέτηση της παιδικής χαράς

Και για να μην νομίζετε ότι δεν θέλουμε παιδική χαρά για την "φασαρία" της...(ελπίζω να βρείτε αξιοπρεπή και ουσιαστικά επιχειρήματα για να εξηγήσετε τις ενέργειες σας και να μην πέσετε στο επίπεδο αυτών των απόψεων για να αντιμετωπίσετε την καλοπροαίρετη κριτική μας…μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για θέματα που άπτονται άμεσα με την ζωή των παιδιών μας! ) σε ότι με αφορά επαναλαμβάνω και σε σας την πρόταση που χρόνια έχω θέσει υπόψη των Δημοτικών Αρχών Κοροβέση και μετά Σακελαρίου...να αγοράσει ο Δήμος το παρακείμενο οικόπεδο, έτσι ώστε να φτιάξει και πραγματική πλατεία και άνετη παιδική χαρά και αξιοπρεπή – καθαρό χώρο για να ξαποσταίνουν οι ηλικιωμένοι και σωστές κυκλοφοριακές συνθήκες για μας τους περίοικους της «πλατείας» και τους συμπολίτες του Λ Κουρεμένου...και... και.. αλλά μάλλον απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων (?)...

Από προχειρότητες και μπαλώματα χορτάσαμε...έργα δεν βλέπουμε με όραμα, ομορφιά και προοπτική, με Ε κεφαλαίο δηλαδή!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
»

15 Ιουλίου, 2009

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ «ΓΕΙΤΟΝΩΝ» !

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ «ΓΕΙΤΟΝΩΝ» !

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ…


Σας παρουσιάζουμε ορισμένα πρόσφατα κρούσματα της γρίπης των «γειτόνων» που ευδοκιμεί και εξαπλώνεται στην πόλη μας…μαζί με την αυθαίρετη-τριτοκοσμική ανάπτυξη της και τον παχυδερμισμό η/και ανικανότητα των τοπικών αρχόντων μας – ….διαχρονικά δυστυχώς!
(…τα συγκεντρώσαμε από τον τοπικό τύπο, blogs και κινήσεις πολιτών….)

Και άλλα πολλά κρούσματα που ασφαλώς θα έχουν πέσει στην αντίληψη σας…



1ο : οδός 28ης Οκτωβρίου…



2ο : οδός Σωκράτους….


3ο : οδός Ηρώων Πολυτεχνείου…..
4ο : οδός Τραπεζούντος….




- ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ…

- ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ, ¨ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟ¨ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ…

- ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..

- ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…


ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ …
ΤΩΡΑ!

09 Ιουλίου, 2009

EΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των 12 ΦΟΡΕΩΝ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Εννέα μέτρα για προστασία του περιβάλλοντος από αυθαίρετες ενέργειες των κυβερνήσεων»

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των 12 ΦΟΡΕΩΝ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» διαπιστώνει ότι για την αντιμετώπιση της συνεχώς υποβαθμιζόμενης ποιότητας ζωής των πολιτών επιβάλλεται εκτός των άλλων και η λήψη σειράς μέτρων, αποφάσεων και ψήφιση νόμων που θα αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος από λαθεμένες ή αυθαίρετες ενέργειες της Διοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτά η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των 12 ΦΟΡΕΩΝ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» απέστειλε προς όλα τα κόμματα της Βουλής έγγραφο, υπογραφόμενο από την Υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιώς Ντίνα Μπέη, και ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ψήφιση νόμων ώστε να θεσπιστούν:
ο προληπτικός έλεγχος νομιμότητας από το ΣτΕ όλων των νομοσχεδίων κ.λ.π. που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το φυσικό περιβάλλον,
το δικαίωμα των πολιτών να παρίσταται ως πολιτικώς ενάγοντες σε δίκες για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος,
η εκτός σχεδίου δόμηση να καταστεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εξαιρετικό μέτρο και να καταργηθούν οι παρεκκλίσεις αρτιότητας,
η άμεση κύρωση των δασικών χαρτών
η ίδρυση Ενιαίας Υπηρεσία Κατεδάφισης Αυθαιρέτων και η άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δάση, αιγιαλούς, κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π.
η αυστηροποίηση των ποινών για ρύπανση, εμπρησμό δασών κ.λ.π.
η δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος,
η δημιουργία «Συνηγόρου του Περιβάλλοντος»,
η λειτουργία «Εισαγγελέα Περιβάλλοντος».
Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι παραπάνω θέσεις έχουν υιοθετηθεί από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας ενώ για το «Συνήγορο του Περιβάλλοντος» και τον «Εισαγγελέα Περιβάλλοντος» έχουν εκφραστεί και οι Πρόεδροι όλων των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων.
Τίθεται τέλος, στα Κόμματα το ερώτημα αν υιοθετούν τις προτάσεις αυτές ή διαφωνούν είτε μερικώς είτε στο σύνολό τους.
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΑΔΕΔΥ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

08 Ιουλίου, 2009

Ολα τα έχουμε στην πόλη μας..αν σου τύχουν και "καλοί" γείτονες!




Κάπου στον Αγιο Στέφανο....σε κεντρική περιοχή ....το βλέπετε στα 2-3 μέτρα από τον δρόμο...




Θαυμάστε την βιαιότητα των παρεμβάσεων και την επικίνδυνη επέμβαση αυτών των ανθρώπων -που παριστάνουν σίγουρα τους καλούς "γείτονες " και αξιοπρεπείς συμπολίτες ...στον τοίχο της διπλανής τους κατοικίας !!!!

Προκειμένου να περάσουν -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- τα ηλεκτροφόρα καλώδια, δεν χρησιμοποιούν το δικό τους μεσότοιχο, αλλά "τρυπάνε" στην κυριολεξία σοβάδες, τοίχους κλπ του σπιτιού του γείτονα τους!!!!


Τον ρώτησαν; έχουν την έγκριση της πολεοδομίας; το γνωρίζει η ΔΕΗ; ο Δήμος;





Ασφαλώς και απουσιάζει ο έλεγχος από την Πολεοδομία, τον Δήμο και άλλες αρμόδιες αρχές κατά την διάρκεια και μέχρι την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών και της δημιουργίας των σχετικών εγκαταστάσεων...



Αλλά επειδή έτσι συμβαίνει και τέτοιο Κράτος και Δημόσια Διοίκηση έχουμε, δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά από συμπολίτες και γείτονες στην εποχή μας;


Μια Tέτοια έλλειψη αγωγής, ήθους και αισθητικής;

Αυτή η ξεδιάντροπη καταπάτηση κάθε έννοιας καλής γειτονίας;


Οχι και πάλι Οχι κατά την γνώμη μου....

Πρέπει να δόσουμε ατομικά και συλλογικά, όσοι σκεπτόμαστε με αυτό τον τρόπο και έχουμε ανάλογους προβληματισμούς, την απάντηση μας...με κάθε πρόσφορο μέσο!


ΥΓ : για περισσότερες πληροφορίες ...για να μας στείλετε δικές σας αντίστοιχες εμπειρίες....για να κερδίσουμε το στοίχημα μιας όμορφης πόλης και σωστής ανθρώπινης συμβίωσης ...
ας βγάλουμε τις "μάσκες" αυτών των σύγχρονων "κουκουλοφόρων" που το παίζουν "γείτονες" και "έντιμοι" πολίτες...
Η ανοχή μας τρέφει τον εγωκεντρισμό, την "φασίζουζα" νοοτροπία και πρακτική τους.....
Επικοινωνείστε, στέλνοντας το μήνυμα η το σχόλιο σας...

07 Ιουλίου, 2009

ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου Γραμματικού : ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!



Έφτασαν οι πρώτες διμοιρίες ΜΑΤ στο Γραμματικό. Η ημέρα προβλέπεται δραματική. Οι διμοιρίες έρχονται από Ραφήνα.
Μεταφέρουμε ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου Γραμματικού:
ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ «ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ».
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
Περισσότερα…