«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

22 Απριλίου, 2010

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στις 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Επιτροπής μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Ζηλιασκόπουλο και τους συνεργάτες του.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ομαλή λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών – Χαλκίδας.
Συζητήσαμε τα προβλήματα και ζητήσαμε:
α) πυκνότερα δρομολόγια σε ώρες αιχμής
β) πύκνωση των δρομολογίων τις απογευματινές και βραδινές ώρες
γ) περισσότερα βαγόνια σε ώρες αιχμής
δ) μεγαλύτερη αξιοπιστία στα υπάρχοντα δρομολόγια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και μας δήλωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για την κίνηση των επιβατών και τα δρομολόγια ενώ, παράλληλα, θα βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία μαζί μας.
Μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα μας καλέσει σε μια νέα συνάντηση.

11 Απριλίου, 2010

Ο Σουρής, η Μέρκελ και ο Δήμος

Ο Σουρής έπρεπε να είχε γράψει –ειδικά αφιερωμένο- το «σκουπίδια εδώ, σκουπίδια εκεί, σκουπίδια το Μπογιάτι όλο».
Οι κάδοι: μισά μέσα, μισά έξω και τα υπόλοιπα τριγύρω. Κι αν δεν χωρούν, όλα έξω. Σιγά μην πάμε πιο κάτω. Περνά το συνεργείο καθαρισμού, αδειάζει τον κάδο και όσα πέσουν… έξω. Και πίσω από τους κάδους, πάντα, λίγα μπάζα. Όχι πολλά. Τόσα, ίσα για να μην μαζέψει ποτέ κανείς. Όλοι οι δρόμοι, δεξιά και αριστερά, είναι γεμάτοι χάρτινα ποτήρια, σακούλες, καλαμάκια, κουτιά αναψυκτικών, κουτιά τσιγάρων και άπειρα διαφημιστικά έντυπα που κανείς δεν διαβάζει, αλλά ούτε και μαζεύει. Ακόμα κι έξω από την πόρτα μας. Εμείς τα αφήνουμε εκεί! Το σκουπίδι! Τη βρομιά! Όχι δεν θα το μαζέψουμε. Καθαρίστριες είμαστε; Να το μαζέψει ο Δήμος. Nαι. Να τρέχει πίσω μας και να μαζεύει ότι πετάμε από ‘δώ και από ‘κεί. Γι’ αυτό δεν τους ψηφίσαμε;

Παιδιά, η μεζονέτα, το λαντ κρούιζερ, το γκαράζ και το πλέι ρουμ δεν αρκούν. Πολιτισμός παράγεται από τα πράγματα που είναι κοινά.

Και σε αυτό δεν μας φταίει η Μέρκελ.

Ειλικρινά υμέτερη
Η Γραμματέας

04 Απριλίου, 2010

Ακόμα βόσκουν....

στα τρυφερά βλαστάρια... ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ!
Οι κτηνοτρόφοι της Αττικής, πήραν επιδοτήσεις για τροφή των ζώων, αφού απαγορεύεται η βοσκή σε όλη την καμένη ΒορειοΑνατολική Αττική. Όπως, όμως βλέπετε, η γραφική αυτή «βουκολική σκηνή» εξακολουθεί να παίζεται καθημερινά. Η συγκεκριμένη είναι στην οδό Πλάτωνος, στο δρομάκι που κάνουμε τους περιπάτους μας. Μόλις τελειώσει το χορτάρι, μην περιμένετε νέα δεντράκια... τα τρώνε τώρα τα προβατάκια.
(το τηλέφωνο της Αστυνομίας Αγ. Στεφάνου είναι 210 8145200 και παραμένει το πιο χρήσιμο... μετά του κλειδαρά)