«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

02 Μαΐου, 2010

Ακούμε ότι, τελικά, θα γίνει...

... το Εμπορικό Κέντρο δίπλα στον σταθμό του ΟΣΕ. Και μακάρι να είναι κακόπιστες φήμες. Αλλά αυτό συνάδει και με τις «διαβεβαιώσεις» του κ. Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΟΣΕ «ότι έχει ενοικιαστεί χώρος 110 περίπου τ.μ. και ότι οι όποιες τροποποιήσεις θα γίνουν σε αυτό το χώρο και σε αυτό το εμβαδόν». Σαν δημότες, αυτού του τόσο πνιγμένου από εμπορικές δραστηριότητες Δήμου, δεν θέλουμε ούτε τα 110 τ.μ., αλλά ούτε και τα 10 τ.μ. Και τί ακριβώς εννοούσε ο Δήμαρχος με τη δήλωσή του, ότι δεν θα δεχθεί «επιπλέον επιβάρυνση της πόλης»; εννοούσε ότι θα δεχθεί «μόνο» αυτά τα 110 τ.μ. και όχι τα... επιπλέον; ή ότι δεν θα δεχθεί καθόλου; Θα το διευκρινήσουμε.

Επιστολή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος

Άγιος Στέφανος, 1/05/2010
Προς την Υπουργό
Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Κυρία Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ

Πιστεύοντας στην ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο τόσο βάναυσα επλήγη από τις πυρκαγιές του 2009, καθώς και στην ύπαρξη Σχεδίου Πόλεως, ως βασική προϋπόθεση για την οργάνωση και τη σωστή λειτουργία του προαστίου μας, με την παρούσα παρακαλούμε για τη ταχύτερη δυνατή υλοποίηση της από 26/01/2010 εξαγγελίας σας ενώπιον της Βουλής για Νομοθετική Ρύθμιση του πολεοδομικού προβλήματος του Αγίου Στεφάνου.
Συγκεκριμένα, όπως και εσείς ασφαλώς γνωρίζετε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τελική διευθέτηση και ισχυροποίηση των ορίων του οικισμού όπως αυτά είχαν καθοριστεί με την 30628/2963/28.09.1976 απόφαση του Νομάρχη Ανατ. Αττικής. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο υψηλός συντελεστής δόμησης εξ αιτίας του οποίου σήμερα μειώνεται το πράσινο και επιβαρύνεται άναρχα ο πολεοδομικός ιστός.
Παρακαλούμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, πριν να είναι πολύ αργά, και σας ευχόμαστε ειλικρινά καλή επιτυχία στην εφαρμογή του Νόμου 3818/2010 για την προστασία των δασών.

Επιτροπή Περιβάλλοντος Αγ. Στεφάνου
Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Αγ. Στεφάνου

Tιμητική βράβευση

του συμπολίτη μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΔΑΝΟΥ (βιβλιοπώλης - Επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕΒ), καθώς και των ΣΤΡΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΤΗΣ (εκδότης - βιβλιοπώλης), ΧΑΡΙΛΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ (εκδότης), ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (εκδότης, π. Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΒ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ (εκδότης), ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (εκδότης), ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΣΚΙΝΙΩΤΗΣ (βιβλιοπώλης), την Τρίτη 4 Μαϊου, στο Μουσείο Ακρόπολης, στις 6.30 το απόγευμα. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοπωλών, με αφορμή τα 50 χρόνια και την πλαισιώνουν ομιλίες των: Κ. Γεωργουσόπουλος: "Βιβλίο ή Διαδίκτυο", Δ. Παντερμαλής: "Το βιβλίο σήμερα", Α. Κακλαμάνης: "Η βιβλιοθήκη μέρος της εκπαιδετικής διαδικασίας", Ν. Κωνσταντόπουλος: "Η πολιτική του βιβλίου ως πολιτική ανάπτυξης", Γ. Δαρδανός: " Περιμένοντας τις επόμενες εξελίξεις".

01 Μαΐου, 2010


EΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Καποδιστρίου 37, 145 65 Αγ. Στέφανος
Τηλ 210 8141561, fax 210 8142291