«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

27 Φεβρουαρίου, 2011

Mεσιτικός οργασμός στο δάσος του Αγ. Στεφάνου



Οικονομική κρίση; πρόβλημα με τη νομιμότητα των αναδασωτέων της Αγ. Παρασκευής; αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά; δασικά; .... τίποτα δεν τους πτοεί. Μεσίτες, μηχανικοί και εργολάβοι σπεύδουν πυρετωδώς να χτίσουν ότι πράσινο έχει και δεν έχει απομείνει.

Στα «άδυτα» της Καπιτένειας και της οδού Σωκράτους,
εκεί που δεν πας αν δεν έχεις «λόγο», είδαμε σημεία και τέρατα

Κάνουν και δική τους διάνοιξη δρόμων (εδώ τσιμεντένιος)
και προχωρούν χτίζοντας λίγο λίγο το δάσος


Φρέσκο πράγμα, πίσω από το ΈναρΓης. Η άδεια είναι του 2000!!!
Η οικοδομή του τελευταίου μήνα. Γυαλίζουν τα μπετά και τα σίδερα.
Για ποια αναστολή εργασιών μιλάμε;
Ή δεν σας φαίνεται αρκετά δασικό;
(το 2000 που πήρε την άδεια ...θα υπήρχαν και αρκούδες)

Στην οδό Σωκράτους τώρα... όλα έχουν καθαριστεί από την ενοχλητική «βλάστηση»...


... ακόμα κι αυτό το στραβοκομμένο ρετάλι μπορεί να χτίσει με συντελεστή 0,8
(μηδέν κόμμα οκτώ)
-βάλε και τους ημιυπαίθριους και δεν χρειάζεται φαντασία... το βλέπεις σε όλη την Αθήνα

Πριν το ρετάλι, γυρίζεις το κεφάλι σου αριστερά.
Δεν έχει δρόμο, αλλά εσύ ανεβαίνεις το λόφο...

ΚΑΙ ... Voilà!

Τεράστια έκταση -κυριολεκτικά- αποψιλωμένη
έτοιμη να παραδοθεί στο έλεος των κατασκευαστών

-αφού απομακρύνθηκαν τα καμμένα
... όσα και πόσα; κανείς δεν ξέρει

...και είπαμε: μηδέν κόμμα οκτώ!

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα δασικά και οι ενστάσεις,
το κύκλωμα των εμπόρων γης,
αποτελούμενο από επιφανείς πολίτες με ενεργό ρόλο και επιρροή
στο καταστροφικό γίγνεσθαι του τόπου,
θα έχει μετατρέψει τον Αγ. Στέφανο σε ... Κυψέλη!

...άφησε και την κάρτα του...


Εγώ δάσος εξακολουθώ να βλέπω -δάσος και καμμένα!

Kι αν σας έλεγα ότι ΔΕΝ είναι δασικό, εσείς θα με πιστεύατε;




Ρε παιδιά, και το κτήμα Ρογκάν* που είναι;

* Η περιβόητη Δημόσια Δασική Έκταση φάντασμα: κανείς δεν ξέρει που και πόσο.
Τι βολικό!





Aυτό ήταν ένα δάσος...
αλλά έτσι όπως το εκχέρσωσαν δεν φαίνεται ως δάσος πλέον

Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε τα παραπάνω και ένας φίλος μας έστειλε την αντίστοιχη Αγγελία
(είναι δίπλα από την πρώτη φωτογραφία με τον τσιμεντένιο δρόμο, στο Έναρ Γης):

«Αγ. Στέφανος Καπιτένεια Αγ. Κωνσταντίνος, οικόπεδο 300 τ.μ., έξι οικόπεδα
με εμβαδόν από 275 τ.μ. με καθαρή δόμηση 67 τ.μ. το καθένα
σε καταπράσινη, ήσυχη και ωραία τοποθεσία.
Έκδοση άδειας οικοδομής σε εξέλιξη
Έκαστο οικόπεδο τιμή 75.000 ευρώ»

«η οικοδομική άδεια σε εξέλιξη»;
Και η αναστολή οικοδομικών αδειών;
θα πάρει καιρό να ξεκαθαρίσει το τοπίο
ή μας διαφεύγει κάτι;

«75.000 ευρώ»: τέτοιες τιμές ούτε στη Δραπετσώνα δεν βρίσκεις

Μήπως κάτι μυρίζει λίγο περίεργα;

14 Φεβρουαρίου, 2011

Eπιστολή από τους Πευκίτες για την Επιτροπή Διαβούλευσης των Φορέων

Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή. Κι εμείς διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα γίνονται βιαστικά και πρόχειρα. Ενημερωθήκαμε από τον σύλλογο Πευκίτες, την τελευταία στιγμή και δεν λάβαμε ποτέ καμία πρόσκληση από τον Δήμο. Επίσης, μας ζητήθηκε να δηλώσουμε ποιος θα εκπροσωπεί τον σύλλογό μας μέσα σε διάστημα δύο ημερών.... ούτε να ενημερώσουμε το διοικητικό μας συμβούλιο δεν προλάβαμε. Και πράγματι στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν υπήρχε πουθενά η Διαβούλευση και η σχετική συνάντηση.
ΠΡΟΣ:1.τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Καλαφατέλη
2. την Aντιδήμαρχο Διαβούλευσης
κ. Σαραντάκη
3. τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νικητόπουλο
4. κ. Πασιπουλαρίδη (επικεφαλής δημοτικής
παράταξης )
5. κ. Βοριά (επικεφαλής δημοτικής παράταξης )
6. κ. Σώκου (επικεφαλής δημοτικής παράταξης )
ΚΟΙΝ. σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
Θέμα: Προβληματισμοί των «Πευκιτών» σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής της υπό σύστασης « Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης»
Με την παρούσα θα επιθυμούσαμε να σας διατυπώσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν στην επιλογή των φορέων που θα συμμετέχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Διονύσου.
Την Πέμπτη 10 -12-2010 πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του Δήμου ότι σε εφαρμογή του άρθ.76 του ν. 3852/2010 οι φορείς της περιοχής προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στην υπό σύσταση Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μέχρι τις 15-12-1010. Η παραπάνω πρόσκληση
είχε αρ. πρωτ. 2475/4-2-2011. Παράλληλα πληροφορηθήκαμε τυχαία, αφού δεν είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, πως το Σάββατο 12-12-2010 θα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.
Την ίδια μέρα επικοινωνήσαμε με τον κ. Πατσάκα ο οποίος μας παρέπεμψε στην Αντιδήμαρχο Διαβούλευσης κ. Σαραντάκη . Ενημερώσαμε την κ. Σαραντάκη πως πληροφορηθήκαμε μέσω τρίτων , και όχι από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, για την προγραμματισμένη συνάντηση της 12ης Φεβρουαρίου και εκδηλώσαμε την επιθυμία μας να παραβρεθούμε. Η κ. Σαραντάκη πολύ ευγενικά μας πληροφόρησε σχετικά και την ίδια ημέρα η οργάνωση μας δήλωσε , μέσω fax και ηλεκτρονικά , συμμετοχή στην συνάντηση της 12ης Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα εκδήλωσε ενδιαφέρον για την συμμετοχή της στην επιτροπή διαβούλευσης.
Παράλληλα πληροφορηθήκαμε πως και άλλοι φορείς της περιοχής δεν ενημερώθηκαν για την συνάντηση της 12ης Φεβρουαρίου και ορισμένοι από αυτούς επικοινώνησαν με το Δήμο.
Να τονιστεί ότι την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα το απόγευμα της 10η Φεβρουαρίου αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του Δήμου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευση ( αρ.πρωτ. 2475/4-2-2011) .
Στις 12-2-2011 κατά την διάρκεια της συνάντησης των φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου η κ. Σαραντάκη με το κ. Ζυγούνα και μια τρίτη κυρία μας ενημέρωσαν σχετικά. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχουν έξι (6) συνολικά φορείς από την περιοχή ένας (1) από κάθε πρώην δήμο η κοινότητα εκτός από την Σταμάτα – Ροδόπολη οπού θα υπάρχει ένας (1) εκπρόσωπος. Ανακοινώθηκε πως η παραπάνω επιλογή έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια. Ταυτόχρονα δήλωσαν υποψηφιότητα όσοι από τους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση Επιτροπή Διαβούλευσης . Κατόπιν τούτου οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν ενώ μετά από λίγο έληξε η συνάντηση και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης μας Μανώλης Γιοματάρης αποχώρησε και αυτός .
Ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του τηλεφώνησαν κάποιοι εκπρόσωποι συλλόγων από την Σταμάτα και τον πληροφόρησαν για επικείμενη κλήρωση που έπρεπε να γίνει για την επιλογή των φορέων. Ο κ. Γιοματάρης επέστρεψε και αρχικά εξέφρασε στην κ. Σαραντακη τον κ. Ζυγούνα και την τρίτη κυρία της οργανωτικής επιτροπής τις αντιρρήσεις του σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής των φορέων και για το γεγονός ότι η επιλογή δεν μπορεί να γίνει στις 12-2 2011 όταν στην ιστοσελίδα αναγράφεται ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος των φορέων λήγει στις 15-2-2011.
Κατόπιν συνάντησε τρεις (3) εκπροσώπους από αντίστοιχους συλλόγους της Σταμάτας οι οποίοι τον πληροφόρησαν ότι από τους εννέα (9) συλλόγους της Σταμάτας που παρευρίσκονταν στην συνάντηση οι πέντε (5) δεν ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης οπότε απέμειναν οι τέσσερις (4) σύλλογοι από του οποίος θα κληρωνόταν τακτικό μέλος της επιτροπής ενώ από την Ροδόπολη θα εκλεγόταν αναπληρωματικό μέλος. Σε ότι αφορά την Ροδόπολη μεταφέρθηκε στο κ. Γιοματάρη ότι από τους εκπροσώπους των τριών φορέων της εν λόγω κοινότητας οι δύο συμφωνήσαν με την παραπάνω απόφαση. Σε ερώτημα του κ. Γιοματάρη αν και ο εκπρόσωπος του τρίτου φορέα της Ροδόπολης συμφωνεί , οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν την άγνοια τους. Σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του τρίτου φορέα της Ροδόπολης διαπιστώθηκαν οι αντιρρήσεις του σχετικά με τις διαδικασίες. Ο κ. Γιοματάρης αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κλήρωση διατυπώνοντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις διαδικασίες τις οποίες ανέφερε και εγγράφως σε επιστολή που είχαν ετοιμάσει οι εκπρόσωποι των τριών συλλόγων και πληροφορούσαν το τμήμα διαβούλευσης του Δήμου για τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Κατόπιν τούτου και αφού είχαν εναπομείνει δύο πλέον από τους εκπροσώπους των τριών φορέων έγινε η κλήρωση με χαρτάκια από τους δύο εκπροσώπους των συλλόγων. Η εν λόγω κλήρωση θεωρήθηκε άκυρη όπως πληροφορηθήκαμε την επομένη από του τρεις συλλόγους. Πληροφορηθήκαμε επίσης πως είχαν γίνει και άλλες τέτοιου είδους κληρώσεις .
Η οργάνωση μας θεωρεί ότι η διαδικασία αυτών των κληρώσεων χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και δεν τηρεί βασικούς κανόνες διαφάνειας.
Όλα τα παραπάνω μας γέννησαν τους παρακάτω προβληματισμούς:
- Εφόσον η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή φορέων στην υπό σύσταση Επιτροπή Διαβούλευσης λήγει στις 15- 2- 2001 γιατί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 12-2-2010 και πως είναι δυνατόν να γίνονται κληρώσεις πριν λήξει η ημερομηνίας υποβολής κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους φορείς ;
- Εφόσον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των φορέων στις 12 -02 -2011 γιατί δεν ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς. Ελέχθη πως οι πρώην δήμοι και κοινότητες παρότι τους ζητήθηκε δεν έδωσαν ολοκληρωμένες λίστες των φορέων. Έτσι στάλθηκαν ταχυδρομικές προσκλήσεις σε όσους φορείς ήταν γνωστοί στο νέο Δήμο Διονύσου
Γιατί όμως δεν αναρτήθηκε η συνάντηση στην ιστοσελίδα του Δήμου;
- Γιατί «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα του Δήμου η πρόσκληση ενδιαφέροντος ήδη από τις 10-2-2011;
- Δεν θα έπρεπε να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου για παράδειγμα η ημερομηνία 15-2-2011 ως καταληκτική για την υποβολή δηλώσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από του φορείς και να ορισθεί μια άλλη για παράδειγμα η 17η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία συνάντησης;
- Η επιλογή φορέων με πληθυσμιακά κριτήρια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Διότι κατ’ αυτή την λογική θα έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική αντιπροσώπευση από αυτή που προτάθηκε. Για παράδειγμα από τον Αγ. Στέφανο θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση και αναλογικά θα ακολουθούσε η αντιπροσώπευση από τις υπόλοιπες περιοχές. Επίσης δεν ελήφθη υπόψη ότι υπάρχουν φορείς που δραστηριοποιούνται
- Η διαδικασία της κλήρωσης αν και με μια πρώτη ματιά αποτυπώνει έναν δίκαιο τρόπο επιλογής στην πραγματικότητα στρεβλώνει τους σκοπούς των φορέων αφού ομογενοποιεί διαφορετικούς στόχους και θεματικές. Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος για την επιλογή των φορέων όμως αναφέρθηκε στην συνάντηση ότι υπάρχουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι από το Υπουργείο.
Γιατί αυτές οι εγκύκλιοι δεν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου για να υπάρχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση;
Οι φορείς δεν μπορεί να ομογενοποιηθούν αφού συχνά έχουν διαμετρικά αντίθετη φιλοσοφία αλλά και διαφορετική δράση. Υπάρχουν φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται ενεργά άλλοι που δραστηριοποιούνται λιγότερο ενεργά και άλλοι οι οποίοι στην ουσία είναι ανενεργοί.
Υπάρχουν φορείς οι όποιοι κινούνται σε τοπικό επίπεδο διατυπώνοντας συχνά αιτήματα πολιτών της περιοχής που κάποιες φορές μπορεί να είναι αντίθετα σε επιδιώξεις κάποιων άλλων πολιτών , φορείς που ασχολούνται με μορφωτικά η συγκεκριμένα πολιτιστικά θέματα, κ.λ.π.
Υπάρχουν φορείς σαν το δικό μας που ασχολούνται σοβαρά με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής ,την ποιότητα ζωής , την κοινωνική οικονομία και συνεργάζονται με επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων. Η οργάνωση μας για παράδειγμα θεωρεί μείζονος σημασίας την ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας - Ροδόπολης – Διονύσου λόγω των μεγάλων εκτάσεων που εμπεριέχουν στα διοικητικά τους όρια και οι οποίες αποτελούν φυσικό απόθεμα αλλά και πολιτιστικό κεφάλαιο για τους κατοίκους της ευρύτερη περιοχής, δεν περιορίζει τις δράσεις της όμως μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά ασχολείται και με τις υπόλοιπες.
Επομένως δεν είναι δυνατόν να κληρώνεται μεταξύ πολλών φορέων ένας ο οποίος θα αντιπροσωπεύει και τους υπόλοιπους.
Με αυτόν τον τρόπο, μαθηματικά δεν θα έχουν την δυνατότητα εκπροσώπησης κάποιοι σοβαροί φορείς με αποτέλεσμα η διαβούλευση να χάσει τον ουσιαστικό της στόχο ο οποίος είναι η σύνθεση
Σε ότι αφορά την πληροφόρηση του πολίτη, πιστεύουμε πως στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του προγράμματος «Διαύγεια» στην ιστοσελίδα του Δήμου πρέπει να αναρτάται και η πιο μικρή πληροφορία που αφορά τον πολίτη.
Θεωρώντας ότι η επισήμανση από μέρους μας των αρρυθμιών που κατά την γνώμη μας προέκυψαν στις διαδικασίες επιλογής των φορέων στην υπό σύσταση Επιτροπή Διαβούλευσης είναι στα πλαίσια της «διαβούλευσης» για μια όσο τον δυνατό πιο εύρυθμη λειτουργία του νέου Δήμου , προσδοκούμε σε μια απάντηση από μέρους σας αλλά και σε μια εποικοδομητική συνεργασία, δεσμευόμενοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας αποστείλουμε τις προτάσεις μας.

13 Φεβρουαρίου, 2011

Μήπως οι έμποροι ξυλείας, έχουν μπει στον πειρασμό να υλοτομήσουν -εκτός από τα καμένα- και τα εναπομείναντα πράσινα, υγιή πεύκα;



Γιατί, εμένα δεν μου φαίνεται καμένο αυτό το πεύκο.
Το δασαρχείο δεν επιβλέπει την υλοτόμηση;
Ή άφησε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα;

Ζητάμε αυτό που σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν αυτονόητο!

Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Δήμου Διονύσου, κ. Ιωάννη Καλαφατέλη
ΘΕΜΑ: Να προστατευθεί ο χώρος περιπάτου, αναψυχής και άθλησης στο ευπαθές δασικό τρίγωνο του Αγ. Στεφάνου:
α) Μετά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και προς τη Λίμνη Μαραθώνα
β) Από το νεκροταφείο Πευκόφυτου και προς Αγ. Τριάδα
γ) Από την οδό Πλάτωνος (μετά τις κατοικίες) και προς Λίμνη Μαραθώνα
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Η εν λόγω περιοχή είναι από τα λιγοστά φυσικά μέρη που έχουν απομείνει στον Αγ. Στέφανο και που λόγω πυρκαϊάς, αλλά και γειτνίασης με τη Λίμνη Μαραθώνα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Ζητάμε, λοιπόν, μέτρα προστασίας, ώστε να διασωθεί το συγκεκριμένο μέρος από τη συνεχή υποβάθμιση που υφίσταται αυτή τη στιγμή –και που έχει ήδη υποστεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Κυρίως, όμως, θέλουμε να αποτελέσει έναν καθαρό και ασφαλή χώρο άθλησης και αναψυχής.
Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε τη μόνιμη απαγόρευση της κυκλοφορίας μηχανοκίνητων στην προαναφερθείσα περιοχή του Αγ. Στεφάνου. Ας ληφθεί υπόψη ότι είναι ανάμεσα στις περιοχές που ο Νομάρχης Αν. Αττικής ενεργοποιεί κάθε καλοκαίρι το διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Η απαγόρευση των μηχανοκίνητων θα αποτρέψει:
  1. την ανεξέλεγκτη και συνεχή ρίψη μπαζών (ιδιαίτερα μετά την φωτιά το δάσος έχει, κυριολεκτικά, γεμίσει μπάζα)
  2. την ρύπανση με σκουπίδια πάσης φύσεως
  3. την αποθάρρυνση διαφόρων 4Χ4 και εντούρο που δοκιμάζουν τις «δυνατότητες της επένδυσής τους» στο εξαιρετικά ευαίσθητο και πληγωμένο από τη φωτιά οικοσύστημα
  1. τον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς έχει επανειλημένως παρατηρηθεί ότι εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο ενθαρρύνει το …μπάμπεκιου (!) -ακόμα και κάτω από τα λιγοστά πράσινα πεύκα που έχουν απομείνει
  2. και τέλος θα εγγυηθεί για την ασφαλή και ευχάριστη διαδρομή όσων επιλέγουν ήπιες –αθλητικές- δραστηριότητες (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο)
Η απαγόρευση μπορεί να επιτευχθεί με απαγορευτικές μπάρες, καθώς και κάποια ξύλινη καλαίσθητη σήμανση, βάσει δασικών προδιαγραφών (κάτι αντίστοιχο με την απαγορευτική μπάρα στον δρόμο που οδηγεί στα Βασιλικά κτήματα, μετά το νεκροταφείο του Κρυονερίου).
(Αρ. Πρωτ 2524, 7/2/11)

Aπίστευτο, κι όμως αυτό το υπέροχο μονοπάτι, που οδηγεί στη Λίμνη Μαραθώνα, «στρώθηκε» με μπάζα!



Στου Αγ. Στεφάνου την ολόμαυρη ράχη,
περπατώ κι είναι με μπάζα γεμάτη....
....................

11 Φεβρουαρίου, 2011

Μια πέτρα να πετάξει ένας ηλίθιος στη θάλασσα, δέκα σοφοί δεν τη βρίσκουν....



Aπέναντι από το νεκροταφείο του Πευκόφυτου, συστηματικά και κατ' επανάληψη κάποιος -ή κάποιοι- ρίχνουν πολλούς τόνους μπάζων. Όποιος περάσει από εκεί ας λάβει υπόψη του ότι έχει γίνει, με τον ποιο παράνομο τρόπο, ένα άνευ προηγουμένου μπάζωμα όλου του ανάγλυφου του εδάφους. Μιλάμε για αρκετούς τόνους μπάζων, τηλεοράσεων, καναπέδων και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, που ισιώνονται και καλύπτονται έντεχνα με χώμα. Η κάλυψή του με χώμα, μας κάνει να συμπεράνουμε ότι το πράγμα είναι οργανωμένο.
(Ποιος να είναι άραγε ο «μπαζορίχτης»; Αλλά και ποιος να είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου -αν έχει ιδιοκτήτη. Κι αν έχει, αυτό γίνεται εν αγνοία του; )

Να, λοιπόν, που κολάει «η πέτρα του ηλίθιου»....