«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

17 Δεκεμβρίου, 2008

Κουταλοφόροι, Κουκουλοφόροι και… ο Κανένας

Κοντεύετε να τρελαθείτε με όσα συμβαίνουν γύρω μας; όλα αυτά τα σκάνδαλα των «κουταλοφόρων» και την αινιγματική ταυτότητα των «κουκουλοφόρων»; Με όλα αυτά τα χρόνια ανομήματα πολιτικής και ήθους; Πήξατε με όλους αυτούς που βγαίνουν στην δημόσια σφαίρα για να αλυχτήσουν μένος και συμπάθεια, πάντα υπέρ των παιδιών, ενώ οι ίδιοι με την αδράνεια και τις πράξεις τους πριονίζουν καθημερινά το αύριό ΤΟΥΣ; 

Αν θέλετε να δείτε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το αύριό ΤΟΥΣ, δεν θα τον δείτε ούτε να κάνει δηλώσεις ούτε στα παράθυρα ούτε στις στήλες των ΜΜΕ –Χριστούγεννα έρχονται, θα βαρυστομαχιάσουμε. Θα τον καταλάβετε από αυτό το ανυπόληπτο πευκάκι της φωτογραφίας. Είναι στο δρομάκι που τόσος κόσμος αναζητά λίγες στιγμές ηρεμίας και που την θέλουν Οδό Πλάτωνος. Κάποιος, λοιπόν, αυτό το πευκάκι το στήριξε, έκανε λακκουβάκι γύρω του για να κρατά περισσότερο νερό και άφησε έναν κουβά δίπλα του για να βγάλει το καλοκαίρι. Όσοι περνούσαν, γέμιζαν τον κουβά και το πότιζαν. Κάποιος σαν να στήριξε …το αύριό ΤΟΥΣ.

 

Και μια ψυχοθεραπευτική συμβουλή

 

Κι επειδή ο καιρός, όσο κακός και να είναι, είναι πάντα καλύτερος από τον δικό τους, φορέστε ότι πιο παλιό αθλητικό διαθέτετε και πάρτε τα βουνά –όσο υπάρχουν ακόμα. Αναζητήστε την αληθινή εμπειρία της λάσπης. Ναι, μην γελάτε, έμπειροι ορεινοί δρομείς και πεζοπόροι ομολογούν πως το να τσαλαβουτάς σε μια λακκούβα με λάσπη λειτουργεί άκρως εκτονωτικά και ψυχοθεραπευτικά. Μάλιστα, πολλοί δρομείς επιλέγουν διαδρομές με μπόλικη λάσπη για να ξεπλύνουν πίεση, άγχος και κούραση. Αν θέλετε παρέα για ενθάρρυνση, ο Αθλητικός  Οργανισμός  του  Δήμου  Αγίου  Στεφάνου  δημιούργησε τμήμα  Πεζοπορίας – Ορειβασίας για  ενήλικες. Στο 6947209962 ο κ. Ευτύχης  Βράτιμος θα φροντίσει για την ψυχοθεραπεία σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: