«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

18 Φεβρουαρίου, 2009

Θετική ενέργεια η άμεση ανταπόκριση - απάντηση από τον Δήμο

Αναδημοσιεύουμε με χαρά την ακόλουθη επιστολή του Δήμου μας, σχετικά με το "κυκλοφοριακό" πρόβλημα της πόλης και τα χθεσινά σχόλια μου στο blog...να υπενθυμίσω ότι υπήρξαν και σχόλια στις 3-12-08...τότε δυστυχώς χωρίς κάποια ανταπόκριση γραπτή η/και προφορική από την δημοτική αρχή...

Γιατί είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι,
Η ενημέρωση των πολιτών κάνει καλό στην υγεία...τόσο των ιδίων όσο και των αρμοδίων θεσμών (κυρίως)....
ΦΧ

Αγαπητοί φίλοι της Επιτροπής,

Ευχαριστούμε για την προβολή της αφίσας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο blog.

Ορισμένες σκέψεις σχετικά με τα σχόλια του Φ.Χ.

1. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με ενέργειες του Δήμου προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Εσωτερικών, Τροχαία, εταιρία εκμετάλλευσης της Εθνικής Οδού κλπ από τις 15 Απριλίου 2008. Επίσης, με ενημέρωση των βουλευτών της Αττικής όλων των κομμάτων, των τοπικών ΜΜΕ, με συνέντευξη του Δημάρχου στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ και στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, επιστολή του Δημάρχου πόρτα-πόρτα στους δημότες, συνεχείς αναρτήσεις στην Ιστοσελίδα του Δήμου. Στις παρεμβάσεις μας αυτές, όλο αυτό τον ενάμισυ χρόνο, υποδεικνύαμε σαν μια πιθανή λύση τη μεταφορά των διοδίων στη Μαλακάσα. Δεν υπήρξε καμιά απόκριση.

2. Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή, οι απαντήσεις του υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλου διαβεβαίωναν ότι, πριν την οποιαδήποτε απόφαση, θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές δημοτικές αρχές. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2009, ΥΠΕΧΩΔΕ και εταιρία μας κοινοποίησαν την απόφαση για έναρξη των εργασιών κατασκευής διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Άγιο Στέφανο και στην είσοδο από την ΕΟ και στην έξοδο προς Αθήνα. Καθώς και την απόφαση όσοι κάτοικοι του Αγ. Στεφάνου και των γύρο Δήμων δεν θέλουν να καταβάλουν διόδια, θα κινούνται μόνο από τον παράδρομο.

3. Συγκαλέσαμε, λοιπόν, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 11 Μαρτίου. Έγκαιρα, είχαμε τονίσει στους αρμόδιους ότι, δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα. Αυτό είναι αμετάκλητο με ό,τι σημαίνει.

4. Ο Δήμος έχει συγκεκριμένες προτάσεις και έχει προχωρήσει σε σειρά πρωτοβουλιών, προχωρά και σε άλλες για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Πριν τη συγκέντρωση όπου θα συζητηθούν τα πάντα, συγκεκριμένα την άλλη εβδομάδα συγκαλούμε συσκέψεις με τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σύσκεψη με τους συλλόγους και φορείς της πόλης μας προκειμένου να ακουστούν και κατατεθούν όλες οι απόψεις και προτάσεις.

5. Στη συγκέντρωση, ο Δήμος θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόβλημα αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που πρέπει να προσλάβουν, κατά τη γνώμη μας, διαδημοτικό χαρακτήρα. Η συγκέντρωση της 11ης Μαρτίου είναι η απαρχή μόνο.


Με εκτίμηση
Παναγιώτης Σταθόπουλος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Ενημέρωσης
press@agstefanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: