«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

03 Μαρτίου, 2009

Περπατώ εις το δάσος* όταν ο... εργολάβος δεν είναι εδώ


Ανελέητη η τσιμεντοποίηση το Αγ. Στεφάνου. Υψηλότατοι εξακολουθούν να είναι οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης... κι έχει «φαί» ακόμη, όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία. 
Kαι δεν είναι υποκρισία, να πηγαίνει ο Δήμαρχος σε δενδροφυτεύσεις άλλων Δήμων, ενώ αφήνει να αποψιλώνονται τα δικά του δέντρα;
* ή αλλιώς στο «υψηλό πράσινο», κατά την εργολαβική διάλεκτο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ .... ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ (... ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!!!!
ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΚΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο πόλης, το χρησιμοποιούν οι Δήμαρχοι για λαϊκή κατανάλωση. Πολύ φοβάμαι πως τα τελευταία 4 χρόνια στον Αγ. Στέφανο έχουν χτιστεί οι πιο εξοργιστικές οικοδομές. Τώρα τα δέντρα που κόβονται είναι δέντρα «ζωτικών οργάνων». Αν ήμουν στη θέση του Δημάρχου, και των προκάτοχών του βεβαίως, θα με πρόσβαλε αυτή η κατάσταση ... γιατί, ξέρεις τι είναι να σου κλέβουν την κόρη και να τους κρατάς τη σκάλα;