«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

04 Μαΐου, 2009

Περιβαλλοντική δυσανεξία ή, απλά, κάποιοι κομίζουν τα δέοντα;


Υπάρχει δόμηση και δόμηση. Η πρώτη που σέβεται την ποιότητα ζωής όσων επέλεξαν να ζήσουν στον Αγ. Στέφανο και η άλλη, όπου έχει σκοπό τον πλουτισμό των λίγων εις βάρος των πολλών… και που, σαν την ακρίδα, καταστρέφει και μετά πάει πιο «πέρα», σε πιο πράσινο τόπο για να αποψιλώσει. 
Η πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής (όπως και των προηγουμένων, άλλωστε) κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα! Συγχαρητήρια, το κατάφεραν.
Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε γύρω μας: ο Αγ. Στέφανος ΑΠΟΨΙΛΩΝΕΤΑΙ και ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ -και γκριζάρει άσχημα, αφού σε μισό στρέμμα πακτώνονται όσες μεζονέτες φτηνού τύπου χωράνε. Το πράστιό μας έχει γίνει εργολαβικός παράδεισος.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oι Αθηναίοι ιδρώνουν για λίγο πράσινο και εμείς, αφού το εξαφανίσουμε όλο, θα επιδοθούμε στο προσφιλές επικοινωνιακό σπορ των δεντροφυτεύσεων και των αναπλάσεων. Αλλά σε τι; αφού οι μόνοι δημόσιοι χώροι που θα μείνουν είναι ζαρντινιέρες και παρτέρια των δύο, τριών μέτρων. Και αυτά, παίζεται... Μάλλον θα καταντήσουμε να θεωρούμε δημόσιο χώρο την πιάτσα των ταξί και τους ακάλυπτους των εμπορικών κέντρων. Εκεί θα γίνουν σχολεία; Όσο το καλοσκέφτομαιιιιιι.........