«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

05 Μαΐου, 2009

Στα πρανή των γραμμών του τραίνου, πράγματι, μόνο τα σκουπίδια βασιλεύουν.


Tα σκουπίδια στις γραμμές του τραίνου και η περίλυπη κατάσταση των δέντρων είναι άνευ προηγουμένου. Για να οδηγήσεις κάποιον στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, αρκεί να του πεις: στα σκουπίδια της ACS στρίβεις. Μπορείς να δώσεις και ραντεβού στα σκουπίδια του Γαλαξία. Γιατί, αν δώσεις ραντεβού στα σκουπίδια του των γραμμών, …θα χαθεί.


Από τον Δήμο πληροφορούμαι (προσωπικά δεν το γνώριζα) ότι πέρυσι που πήγαν άνθρωποι του Δήμου να καθαρίσουν τα πρανή του ΟΣΕ πήγαν αυτόφωρο. Θα επιμείνουν όμως και θα το ξανακαθαρίσουν, μας είπαν.


Εμείς, σαν Επιτροπή Περιβάλλοντος, θα κάνουμε επιστολή προς τον ΟΣΕ. Ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει και καταγγελία, αν ο ΟΣΕ παρεμποδίσει την καθαριότητα των γραμμών, διότι τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και αισθητικής της πόλης.


Αλλά δεν θέλουν μόνο τα σκουπίδια μάζεμα. Τα δέντρα των γραμμών χρειάζονται καθάρισμα και περιποίηση. Δεν έχουμε κι άλλα δέντρα άλλωστε. Μόνο αυτά έμειναν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύω ως σχόλιο τον "διάλογο" μου με τον Δήμο Αγ Στεφάνου για το συγκεκριμμένο θέμα...
..........
Πρόταση : Η επιτροπή έχει αξιόλογους φίλους νομικούς....πέρα από την ανακοίνωση-διαμαρτυρία-καταγγελία να προχωρήσει και σε μηνυση κατά παντός υπευθύνου! ΑΜΕΣΑ!!
Α! ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΟΙΞΗΣ...ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ?
ΦΧ


Καλοί μου συμπολίτες και φίλε Παναγιώτη,

1. πέφτω από τα σύννεφα...η γέρασα τόσο που δεν καταλαβαίνω πια τους γύρω μου;

2. αφού ενάμιση χρόνο δεν καθαρίζετε τι ΑΝΑΡΩΤΙΈΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ..."Εμείς θα ξαναπάμε να το καθαρίσουμε, γιατί αν περιμένουμε από τον ΟΣΕ θα πάθουμε ό,τι και με τη γέφυρα....".
Μα έτσι την εχετε πατήσει ηδη !!!!
...και εμεις μαζί σας ως δημότες,,,

3. Γιατί...τι αναρωτιέστε και γιατί δεν πηγαίνατε να καθαρίσετε ανά μήνα, ανά δίμηνο κοκ...αφού όπως λες δεν λογαριάζετε τα "αυτόφωρα" και έχετε τον Ράλλη και άλλους ικανούς...

4. Και σε τελική ανάλυση προς τι η προβολή του ζητήματος κάναμε, πήγαμε και ...κλπ
.....είπαμε μπράβο σας...μαζί σας...ΟΜΩΣ το θέμα μας σήμερα ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΊ ΣΤΑΜΑΤΉΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΖΕΤΕ?

5. και ποιός να πάει ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ως επικεφαλής, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της επ περιβάλλοντος?...ο φούφουτος ? ο Δήμαρχος και οΡάλλης και ο...νομίζω ότι αυτοί έχουν την ψήφο εμπιστοσύνης και εκπροσωπούν τους πολίτες αυτής της πόλης και είναι υποχρέωση τους και να τους στηρίξουμε να το κάνουν με το καλύτερο τρόπο

6...εκτός βέβαια και υπονοείς ότι είναι "παράνομο"...δεν χρησιμοποιοούμε ως Δήμος αυτές τις μορφές αγώνα και αντιμετώπισης των πτροβλημάτων, κακώς ενεργήσαμε έτσι τότε, η ηταν μόνο για μια φορά...οπότε γράψτε μας τι κάνατε και τι αποτελέσματα είχατε αν κάνατε κάτι με άλλες μεθόδους και ενέργειες

7...Μου τάχες πεί (τα ίδια σχεδόν) και τότε πριν ένα και βάλε χρόνο ...μου είχες αναφέρει τις δυσκολίες από την αντιμετώπιση της Αστυνομίας και του ΟΣΕ και σου αντιπρότεινα...κάλεσε ως Δήμος τον κόσμο, τα ΜΜΕ και να πάμε παρέα να καθαρίσουμε...ποιον θα πάνε αυτόφωρο καλέ μου άνθρωπε..αυτά είναι για μικρά παιδιά...και επέτρεψέ μου μικρο - φτωχικές και αστήρικτες δικαιολογίες..που ρίχνουν το επίπεδο του Δήμου μας....

ΥΓ : σας επαναλαμβάνω αν θέλατε βοήθεια για να λύσετε ένα πρόβλημα θα βρίσκατε και τον χρόνο και τις διαδικασίες να καλέσετε τους πολίτες και τους φορείς όταν χρειάζεται και επί τόπου και οχι του "αγίου ποτέ" η εκ των υστέρων και μετά εορτής -όπως με τα διόδια!!!

Και είμαι απόλυτα κατηγορηματικός σε αυτό...δεν μιλάμε για "αποχρώσες ενδείξεις" αδιαφορίας η διαφορετικής ιεράρχισης των προβλημάτων από τον Δήμο σε σχέση με τις προτεραιότητες της επ. περιβάλλοντος η τις δικές μου η μιας ομάδας πολιτών κοκ...Δυστυχώς μιλάμε για μια ακόμη απόδειξη έλλειψης προσανατολισμού στην επίλυση στοιχειωδών προβλημάτων ποιότητας ζωής, αισθητικής της πόλης...
...και δεν καταλαβαίνω γιατί?..ούτε χρήματα υπερβολικά απαιτούνται για αυτά, ούτε σχέδια, μελέτες και στρατηγικά πλάνα, ούτε, ούτε....ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ...

Και αν ΑΚΟΜΗ δεχθούμε ότι έτσι είναι ότι έχετε δίκιο...και δεν μπορείτε να συγκρουσθείτε με τον ΟΣΕ (ΑΛΉΘΕΙΑ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ? ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ? ΚΑΝΑΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ?) ....γιατί η κατάσταση είναι ίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις και χειρότερη σε άλλα σημεία της πόλης ,όπως σας έχουμε ενημερώσει κατ επανάληψη...πχ στην Πλάτωνος και στο Βρυσάκι...εκεί ποιός σας απειλεί με αυτόφωρο κ. Δήμαρχε?



Φώτη,

θυμάσε, πέρυσι όταν πήγε ο Ράλλης να καθαρίσουν τα πρανή του ΟΣΕ, που περιγράφεις εύγλωτα στη φωτογραφία, πήγε αυτόφωρο ..... , Εμείς θα ξαναπάμε να το καθαρίσουμε, γιατί αν περιμένουμε από τον ΟΣΕ (1,5 χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις τους δεν την τέλειωσαν ακόμη ......).
Νομίζω ότι, μια επιστολή και της Επιτροπής προς τον ΟΣΕ, που θα δώσετε στη δημοσιότητα, πολύ καλό θα έκανε.

Παναγιώτης

________________________________________
From: Φώτης Χουλιαράς [mailto:fotisx@contedu.ntua.gr]
Sent: Tuesday, May 05, 2009 12:57 PM
To: GRAFEIO TYPOY DIMOY AGIOY STEFANOY; natali@solid.gr
Subject: τα σκουπίδια , ο πραγματικός βασιλιάς της πόλης : μια εικόνα ...χίλια συμπεράσματα

Ανώνυμος είπε...

2o σχόλιο στην σειρά γιατί έχω σκάσει....
και πρόταση προς την επιτροπή περιβάλλοντος...(ελπίζω να απαντήσει είτε θετικά είτε αρνητικά...αλλά να απαντήσει...όχι να τ αφήσει να σέρνεται...)

μια καλή φωτογραφία με τα σκουπίδια στα διάφορα σημεία των 'πρανών' να σταλεί στους 'τρανούς' εκπροσώπους αυτής της πόλης, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, με την έκκληση : "... έχετε την ευθύνη και την υποχρέωση να αντιδράσετε...κάνετε κάτι επιτέλους ...αλλιώς πηγαίνετε από τώρα στο σπίτι σας..."
υπογραφή : η ομάδα πολιτών -δεν σας αντέχουμε άλλο- ...για να μην γίνουμε μέλη της ομάδας πολιτών -δεν αντέχουμε άλλο, πήγαμε σπίτι μας-
ΦΧ

Ανώνυμος είπε...

προσοχή :
"τρανούς" γράφω στο προηγούμενο σχόλιο μου,
ΟΧΙ "πρανούς"....
ΦΧ