«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

13 Μαΐου, 2009

Επιστολή προς τον ΟΣΕ... και όχι μόνο

Προς: Υπηρεσία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων OΣΕ

ΘΕΜΑ: Ρύπανση από σκουπίδια στα πρανή των γραμμών ΟΣΕ στο κέντρο της πόλης του Αγ. Στεφάνου.

Στα πρανή των γραμμών του ΟΣΕ, που διέρχονται στο κέντρο της πόλης του Αγ. Στεφάνου Αττικής, παρατηρείται, χρόνια τώρα, μια απαράδεκτη κατάσταση ρύπανσης από σκουπίδια. Το σημείο αυτό είναι κεντρικό για την πόλη του Αγ. Στεφάνου Τίθεται έτσι μεγάλο θέμα καθαριότητας, δημόσιας υγείας όσο και αισθητικής της πόλης.
Επειδή τα πρανή βρίσκονται στον ιδιοκτησιακό χώρο του ΟΣΕ, ο Δήμος Αγ. Στεφάνου μας είπε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα δικαιοδοσίας για την καθαριότητά τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί μονίμως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Το θέμα της καθαριότητας των πρανών δεν πιστεύουμε ότι είναι από τα δυσεπίλυτα προβλήματα του τόπου μας. Γίνεται, όμως, σημαντικό όσο δεν διευθετείται. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην παρεμποδίζετε τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίζουν τα πρανή.

Επιτροπή Περιβάλλοντος Αγ. Στεφάνου,                           Αγ. Στέφανος, 12/5/09

Την παραπάνω επιστολή στείλαμε στον ΟΣΕ, σχετικά με την ντροπιαστική εικόνα που παρουσιάζουν τα πρανή των γραμμών. Και, όπως συμβαίνει πάντα με τις επιστολές, θα περιμέεεεεενουμε.

Αυτό, όμως, που στο μεταξύ μπορεί να κάνει ο Δήμος, είναι να ρίξει ένα πρόστιμο στην ΑCS, πιθανώς και στα παρακείμενα καταστήματα, σίγουρα και στον Γαλαξία, αλλά και σε όσα εμπορικά καταστήματα μας κάνουν την τιμή να αφήνουν το γνωστό σε όλους βουνό από σκουπίδια έξω από τους κάδους και σε καθημερινή βάση. Έτσι, όχι μόνον θα εφαρμόσει τον Κανονισμό Καθαριότητας, αλλά θα μάθει και στους καταστηματάρχες την πεμπτουσία του όρου Εμπορική Κοινωνική Ευθύνη, ότι δηλαδή δεν προσβάλλεις την κοινωνία που φιλοξενεί την εμπορική σου δραστηριότητα και στην οποία οφείλεις την κερδοφορία σου, αλλά την τιμάς. Εμείς, σαν πολίτες, θα αρκεστούμε απλά να μην μας προσβάλλουν. 

Γιατί, θα τους άρεσε όταν μπαίνουμε στα καταστήματά τους να πετάμε τα σκουπίδια μας μέσα; 




Δεν υπάρχουν σχόλια: