«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

26 Ιουνίου, 2009

Πως να βρεθεί λύση για ο,τιδήποτε, αφού αυτό προϋποθέτει κάποιος πρέπει να θεωρήσει τον εαυτό του υπεύθυνο του προβλήματος.

Δήμαρχο Αγίου Στεφάνου
Κο Παναγιώτη Βορριά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Τα όρια της ανευθυνότητας
Κε Δήμαρχε,
Για πολλοστή φορά σας καταγγέλλω ότι στην οδό 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Λεπατατζής ρίχνει τα βοθρολύματά του στον δρόμο κι αυτά μέσω του συστήματος απορροής όμβριων υδάτων οδηγούνται στην περιοχή Βρυσάκι και πέφτουν στο ποταμάκι που καταλήγει στη λίμνη του Μαραθώνα. Στη συνέχεια ─σε όσες περιοχές παίρνουν νερό απευθείας από τη λίμνη─ και εν μέσω καλοκαιριού, καταλήγουν στα σπίτια μας όπου ανοίγουμε τη βρύση και πίνουν τα παιδιά μας.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ασχολήθηκαν με το πρόβλημα αυτό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εσείς κωφεύετε και δεν έχετε λάβει κανένα απολύτως μέτρο αναλώνοντας την ενεργητικότητά σας σε χορούς και πανηγύρια. Καλός ο σύγχρονος Νουρέγιεφ, κ. Δήμαρχε, καλύτερη όμως η φροντίδα της πόλης την οποία σας εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες σας. Αλλά, ουσιαστικά, αυτό είναι το πρόβλημα: Δεν ενδιαφέρεστε! Αντ’ αυτού, εκδίδετε ως άλλος Αρχοντοχωριάτης(!) τα «πεπραγμένα» σας (sic) σε Illustration χαρτί 180 γραμμαρίων. Όμως κάθε σοβαρός τοπικός άρχων, πρώτα θα έλυνε τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής του και μετά θα έστηνε φανφάρες. Αυτό απλούστατα δείχνει έλλειψη έργου και οράματος, καιροσκοπισμό αλλά και καθαρή, από τη μέχρι σήμερα τακτική σας, βλαχοαρχοντιά!
Δεν περιμένω απάντηση ούτε και δράση από τη μεριά σας. Η εγκληματική σας αμέλεια δεν μου επιτρέπει να σας θεωρήσω υπεύθυνο πολίτη ─ απλά σας καταγγέλλω.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Άγιος Στέφανος, είναι σε αδέξια χέρια!
Γιώργος Δαρδανός
«Φιλοξενούμενος» κάτοικος Αγίου Στεφάνου
Κοινοποίηση:
  • Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Κουρή
  • Υγειονομική Υπηρεσία Νομαρχίας Ανατ. Αττικής
  • Ε.Υ.Δ.Α.Π.
  • Γραφείο Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Εισαγγελία Αθηνών
  • Τοπικό Τύπο
  • Ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, Κο Άρη Πορτοσάλτε
  • Τηλεόραση ΣΚΑΪ, Κο Μπάμπη Παπαδημητρίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν να είμαστε στην Ελλάδα του '40.

Ανώνυμος είπε...

Όλος ο Άγιος Στέφανος έχει το ίδιο πρόβλημα. Μπασκλασαρίες νεόπλουτοι χωρίς παιδεία και καλλιέργεια που ζούσαν σε καλύβες με γονείς με τσαρούχια και ταγάρια και κατάφεραν να χτίσουν ένα σπιτάκι - σπίτι - σπιταρώνα (ανάλογα με τα μαύρα που έπιασαν) καθημερινά ρίχνουν τα βοθρολύματά τους στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου, π.χ. στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τη στροφή της Αγίας Παρασκευής μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου, καθημερινά και το πρωί και το απόγευμα που περνώ, ρέουν βοθρολύματα από το λόφο με την χαρακτηριστική μυρωδιά, που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες... Ο Δήμος τί κάνει γι' αυτό; Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!
ΚΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο είπες όσα θα θέλαμε να πούμε όλοι. Πολύ φοβάμαι ότι σαν πολίτες έχουμε γίνει λίγο κότες. Πολλοί από εμάς δραστηριοποιούμαστε με τα κοινά σαν να πηγαίνουμε σε καμία ΧΑΝ για κόσμημα και κέντημα.
Γρινιάζουμε μεταξύ μας χωρίς να κάνουμε τίποτα. Κι όποιος κάνει ή πει τα πράγματα με το όνομά τους, δαιμονοποιείται από την κοματική αυλή του Δημάρχου και των τοπικών συμφερόντων... που τον προσέχουν για να τους προσέχει.
ΜΣ