«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

23 Ιουλίου, 2009

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΑΣΕΩΣ: "ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ..."


Η Πλατεία Οάσεως, στην περιοχή του Λόφου Κουρεμένου, δεν είναι ακριβώς πλατεία με τον τρόπο που εννοούμε τις πλατείες, αλλά ένα καταπράσινο παρτέρι, στο οποίο προχθές το πρωί, μπήκε μια μπουλντόζα συνοδευόμενη από τον κ. Μπερμπάντη και στο άψε σβήσε έκοψαν κάτι δεντράκια και φύτεψαν ένα σετ κούνια-τσουλήθρα-τραμπάλα-κάγκελο. Άσκεπτα καI αβασάνιστα. Ακριβώς απέναντι, υπάρχει μια μπασκέτα με τσιμέντο. Εκεί έβαλαν επίσης κάγκελο (φαίνεται πως υπάρχει άφθονο).
Δημοσιεύω γράμμα συμπολίτη μας, που στάλθηκε στο Δήμο και που πιστεύω ότι συμπνέει με τη σκέψη πολλών.
«Επιστολή διαμαρτυρίας και ερωτήματα που απευθύνθηκαν και στην Δημοτική Αρχή στις 23-7-09, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (Η ΣΥΜΦΟΡΑ;) ΣΤΗΝ ¨ΠΛΑΤΕΙΑ¨ ΟΑΣΕΩΣ

Επειδή η δημιουργία μιας πραγματικής παιδικής χαράς (ασφαλούς, ευρύχωρης, διαπαιδαγωγικής, ψυχαγωγικής, οικολογικής κλπ) είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή…… σας ερωτώ :

1. Ποιός αποφάσισε την δημιουργία της σχετικής παιδικής ¨χαράς¨ σε ένα μικρότατο παρτέρι της αποκαλούμενης πλατείας Οάσεως?...γιατί δημιουργήθηκε σε αυτό το παρτέρι και όχι -όπως θα ήταν λογικό με βάση την σημερινή διάταξη και χρήση των χώρων - στο άλλο, δηλαδή το διπλανό προς την υφιστάμενη εδώ και πολλά χρόνια μπασκέτα, παρτέρι?

2. Έχει την έγκριση της Τ.Υ όσο αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας του...(διαστάσεις οικοπέδου-χώρου παρτεριού, σε σχέση με τις τοποθετηθείσες υποδομές παιχνιδιών- τα αναγκαία καθίσματα συνοδών κ.α) ?..δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας…υπάρχει?

3. Λήφθηκε υπόψη η άμεση γειτνίαση του παρτεριού με σταυροδρόμι συχνής και πυκνής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μάλιστα βαρέων που χρησιμοποιούν την διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου -Κνωσσού για όπισθεν-αλλαγή πορείας κλπ?

4. Αυτή την αισθητική του κάγκελου ποιός την επέλεξε...δεν καταλαβαίνετε ότι δεν ταιριάζουν σε κάθε χώρο?...έναν αρχιτέκτονα δεν διαθέτει ο Δήμος να βάλει μια τάξη, να βοηθήσει στην αισθητική αναβάθμιση των κατασκευών σας?...δεν βλέπετε την ομορφιά που είχαν τα παλιά διαχωριστικά με τους θάμνους (κοιτάξτε τα εναπομείναντα απείραχτα παρτέρια)...έλεος πιά με την ασχήμια!!

5. Και καθόλου αμελητέο..
Κάνατε διάλογο η/και ενημέρωση των γύρω κατοίκων? δεν είναι αναγκαίο, χρήσιμο, δημοκρατικό, ΒΑΣΙΚΗ διακήρυξη της δημοτικής αρχής?
Κάποιοι μας το ζήτησαν, είπε ο παρευρισκόμενος εκπρόσωπος του Δήμου, απαντώντας στα ερωτήματα των κατοίκων που έκπληκτοι είδαν ξαφνικά ένα συνεργείο να κόβει δένδρα και θάμνους και να κουβαλά κούνιες κ.α....
Εντάξει πιθανόν να είναι έτσι αγαπητέ εκπρόσωπε…..
...αλλά και εγώ έχω ζητήσει διάφορα μικροέργα που πρέπει να γίνουν για σοβαρούς λόγους στην ίδια περιοχή και όχι για προσωπικό όφελος και δεν ήρθε κανένας αντιδήμαρχος (άρα υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών δηλαδή?)
...και σε τελική ανάλυση Δήμος είσαι, κάνε μια συζήτηση με τους γύρω ανθρώπους... τι σε βιάζει και τρέχεις να εκτελέσεις το έργο που σου ζήτησαν (ποιοί άραγε..μήπως πρέπει να μας ενημερώσετε…ώστε να πηγαίνουμε πρώτα σε αυτούς όταν θέλουμε να απευθυνθούμε στον Δήμο, γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα αν ακολουθήσουμε την "Μπερμπάντια" λογική, προκειμένου να αντιμετωπισθούν θετικά τα όποια αιτήματα μας!)

6..Τι σας φταίει βρε αθεόφοβοι η ευγενική κυρία…....που έτρεμε από την ταραχή της βλέποντας ξαφνικά μπροστά στην βεράντα της τους "εκτελεστές" του δήμου...

...Σεβασθείτε επιτέλους τον χώρο, σεβασθείτε επιτέλους όλους τους πολίτες και όχι μόνο αυτούς που ταιριάζουν στα χνώτα σας και την αρχοντοχωριάτικη αισθητική σας!

Ζητώ λοιπόν απαντήσεις..
Ζητώ να διώξετε την καγκελο-ασχήμια σας..
Ζητώ να εξετάσετε την ορθότητα των επιλογών σας ως προς τον χώρο η/και την χωροθέτηση της παιδικής χαράς

Και για να μην νομίζετε ότι δεν θέλουμε παιδική χαρά για την "φασαρία" της...(ελπίζω να βρείτε αξιοπρεπή και ουσιαστικά επιχειρήματα για να εξηγήσετε τις ενέργειες σας και να μην πέσετε στο επίπεδο αυτών των απόψεων για να αντιμετωπίσετε την καλοπροαίρετη κριτική μας…μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για θέματα που άπτονται άμεσα με την ζωή των παιδιών μας! ) σε ότι με αφορά επαναλαμβάνω και σε σας την πρόταση που χρόνια έχω θέσει υπόψη των Δημοτικών Αρχών Κοροβέση και μετά Σακελαρίου...να αγοράσει ο Δήμος το παρακείμενο οικόπεδο, έτσι ώστε να φτιάξει και πραγματική πλατεία και άνετη παιδική χαρά και αξιοπρεπή – καθαρό χώρο για να ξαποσταίνουν οι ηλικιωμένοι και σωστές κυκλοφοριακές συνθήκες για μας τους περίοικους της «πλατείας» και τους συμπολίτες του Λ Κουρεμένου...και... και.. αλλά μάλλον απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων (?)...

Από προχειρότητες και μπαλώματα χορτάσαμε...έργα δεν βλέπουμε με όραμα, ομορφιά και προοπτική, με Ε κεφαλαίο δηλαδή!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
»

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ...μια προτίμηση στα σιδερένια κάγκελα τύπου "Μετρό'".
Η σημερινή έχει μια εμμονή.. με τα ξύλινα, τύπου " το μικρό σπίτι στο λιβάδι".
Εχει πάρει λοιπόν, σβάρνα τους κοινόχρηστους χώρους και περιφράσει. Ευτυχώς δηλαδή που στη περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων γιατί αλλιώς θα είχαμε γεμίσει ξύλινα καγκελάκια...
Άλλοθι για τις περιφράξεις είναι οι παιδικές χαρές που τις τοποθετεί ακόμα και σε υποψία πλατείας.... δηλαδή σε μικρά παρτέρια λες και τα παιδάκια είναι έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού και επειδή είναι κοντά σε τρίγωνα του διαβόλου δηλαδή κοντά σε επικίνδυνες στροφές με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων, αρχίζει τις περιφράξεις, αποενοχοποιημένη πια ότι έχει κάνει το καλύτερο!!!! και επιπλέον θα γεμίσει και το φυλλάδιο της προεκλογικής εκστρατείας με έργα παιδικών χαρών όταν θα ξαναζητήσει την ψήφο μας....
Αυτά έγιναν και στην πλατεία Οάσεως που σε λίγο καιρό μάλλον θα μετονομασθεί σε πλατεία κολάσεως ή παιδικός χάρος. Ξεφύτρωναν τα φυτά... με μπουλντόζες για να βάλουν στη θέση τους... κούνιες πλαστικές και αντιαισθητικές και σε ένα κιτς σκηνικό. Τι έχουν άραγε περισσότερο ανάγκη τα παιδάκια; Τα φυτά και το πράσινο ή τον εγκλεισμό τους ώστε να κάνουν κούνια πάνω από τα διερχόμενα αυτοκίνητα;
Το ζήτησαν λένε οι κάτοικοι. Δυο άκουσα να χειροκροτούν και δεκαδύο να αγανακτούν. Δηλαδή κέρδισαν την ψήφο δυο για να χάσουν τους πολλούς, χα, χα. την πάτησαν. Αλήθεια γιατί δεν κάνουν μια ενημέρωση πρώτα; νομίζω αυτό το δίδαξαν πριν 25 αιώνες ο πρόγονοί μας που (από ότι λένε οι πληροφορίες )κάπου εδώ κοντά ..κατοικούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε δείξε λίγο έλεος με τα κάγκελα: είναι για τους φυλακισμένους.

Ανώνυμος είπε...

Mπορεί με τα βοθρολύματα και με τη μείωση των συντελεστών δόμησης να μην τα πηγαίνει καλά ο Δήμαρχος, αλλά με τις κούνιες και τα καγκελάκια…
N.T.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δίκιο...κάτι δεν λειτουργεί σωστά τα τελευταία χρόνια στο Δήμο...οι υπεύθυνοι ούτε βλέπουν ούτε ακούνε;...φοβερή ανευθυνότητα...κακοδιοίκηση...κακογουστιά...ο Βορριάς θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως δήμαρχος του εφήμερου και του κιτς.Επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι γιατί διαμαρτύρεσθε, αυτόν και τον Μπερμπάντη (..πως τον λένε ακριβώς δεν το γνωρίζω-ζητώ την συγνώμη σας-) τους π[αραπέμπω στην πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
...σκονάκι για να απαντήσουν γρήγορα στον φίλο σας!

Ανώνυμος είπε...

κύριοι του Δήμου , συνάδελφοι της Τεχνικής υπηρεσίας:
έκδοση της υπ’ αριθμ. 28492/18.5.2009 (ΦΕΚ 931 Β΄) «Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και τη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους»....
Σας λέει κάτι;...δεν το ψάχνετε καλύτερα;...και μετά, "φυτέψτε" όσες και όπου θέλετε -ας είναι και έτσι και ερήμην των κατοίκων αφού έτσι σας αρέσει- παιδικές χαρές!

Ανώνυμος είπε...

από δημοσίευμα το 2002!...αν οι σημερινοί ρωτούσαν τους προηγούμενους Δημάρχους σίγουρα κάτι καλύτερο θάκαναν...απ ότι φαίνεται κάθε χρόνο και χειρότερα!!!
ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 1.046 παιδότοποι σε μια πόλη 4,5 εκατ. κατοίκων * Προβλήματα σχεδιασμού, φύλαξης, συντήρησης, καθαρισμού και υγιεινής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2002

Προδιαγραφές
Πέρα από τους ελεύθερους χώρους που διαθέτουν όργανα για να παίζουν τα παιδιά, η πλειονότητα των παιδότοπων δημιουργήθηκε στις δεκαετίες του '70 και του '80 με παλαιότερες προδιαγραφές. Παλαιότερη θεωρείται η παιδική χαρά του Πικιώνη στη Φιλοθέη, που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '50, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Αποτελεί ιστορικό αρχιτεκτονικό μνημείο, ………………………………………………………………………………………………………………………...
Λόγω της έλλειψης ελεύθερων χώρων, της άγνοιας, αλλά και της έλλειψης γενικότερου πολεοδομικού σχεδιασμού και πρόβλεψης, υπάρχουν παιδικές χαρές που είναι πραγματικά επικίνδυνες μόνο και μόνο λόγω της θέσης τους, δίπλα σε πολυσύχναστους δρόμους.
Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου -και διευκρινίζουμε ότι δεν είναι ο μοναδικός-, σε μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, υπάρχει παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μπροστά στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στη συμβολή με την οδό Αχιλλέως. Είναι περιφραγμένη και δημιουργήθηκε περί το 1976, όταν η κίνηση επί της Ποσειδώνος ήταν αμελητέα.

Το 2001 ο παιδότοπος αναπλάστηκε, αλλά η παραμικρή απροσεξία ή αφηρημάδα ενός γονιού είναι ολέθρια για κάθε παιδάκι που μπορεί να βγει σε δρόμο, όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την παιδική χαρά που βρίσκεται στην Αγία Ελεούσα στην Καλλιθέα, μπροστά από την πολυσύχναστη Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) και συνήθως είναι κλειδωμένη………………………………..


Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες και τις αγαθές προθέσεις των περισσότερων δήμων να προχωρήσουν στην καλύτερη οργάνωση και ανάπλαση των παιδότοπων, το πρόβλημα της φύλαξης παραμένει ως επί το πλείστον δυσεπίλυτο, δημιουργώντας σωρεία άλλων προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών………………………………

Ανύπαρκτη είναι η φύλαξη στους παιδότοπους των δήμων: Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Στεφάνου, Αρτέμιδας, Ασπροπύργου, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Καισαριανής, Μάνδρας, Μεγάρων, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Ν. Ερυθραίας, Ν. Ιωνίας, Ν. Μάκρης, Ν. Χαλκηδόνας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Περάματος, Χαϊδαρίου………………
Ακόμη πιο εκτεθειμένοι είναι οι παιδότοποι που βρίσκονται μέσα σε πλατείες, οι οποίες συνήθως δεν είναι περιφραγμένες. Βανδαλισμοί, κλοπές οργάνων, σύριγγες, προφυλακτικά είναι μια εικόνα που συχνά συναντούν άνθρωποι των συνεργείων συντήρησης ή και καθαρισμού.

Εξίσου ενοχλητικό, ανθυγιεινό και απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι αφύλακτοι παιδότοποι, κυρίως μέσα σε πλατείες ή άλση, μετατρέπονται κατά καιρούς σε δημόσια ουρητήρια ανθρώπων και ζώων, αδέσποτων και μη, διακυβεύοντας την υγεία των νηπίων που ακόμη μπουσουλούν. Παράδειγμα, οι παιδότοποι που βρίσκονται στη νοητή γραμμή μεταξύ Κολωνακίου - Λυκαβηττού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας - Πανόρμου, για τους οποίους επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί οι κάτοικοι της περιοχής………………………………………..


Ενα άλλο θέμα που τίθεται είναι αυτό της υπερβολής στην αγορά και τοποθέτηση στο χώρο οργάνων χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις για τα παιδιά. Πολλές φορές δίπλα στα παλιά όργανα μπαίνουν νέα, για ικανοποίηση των παιδιών, χωρίς να τηρείται η απόσταση ασφαλείας (λ.χ. Δήμος Μάνδρας), όπως έχει οριστεί από τον πρόσφατο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης……………………………………………………………


Παρά τις όποιες ελλείψεις, που είναι ορατές, και τα επιμέρους προβλήματα, οι δήμοι που έχουν προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις και διαθέτουν κονδύλια για την αντικατάσταση των παλαιών και επικίνδυνων οργάνων είναι οι: Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Στεφάνου, Αιγάλεω, Αθηναίων, Αχαρνών, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Κρωπίας (Κορωπίου), Νέας Μάκρης, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας, Νικαίας, Παπάγου, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Περάματος, Πετρούπολης, Ραφήνας και Φιλοθέης……………….

Ανώνυμος είπε...

Mα ο Πικιώνης (που έκανε την περίφημη παιδική χαρά στην Φιλοθέη) ήταν αρχιτέκτονας, όχι εργολάβος ούτε ιδιοκτήτης χωματερής. Με όραμα έκανε μια παιδική χαρά, την οποία θα μπορούσε κανείς και να την αντιγράψει αν ήθελε να κάνει κάτι καλό και όχι μια ξεπέτα.
Ο Δήμος μας είναι επανδρωμένος, με έναν Δήμαρχο που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα πέραν του διαφημιστικού του φυλλαδίου, και με ανθρώπους που στερούνται γνώσεων και αισθητικής επάρκειας για τέτοια θέματα.

Ανώνυμος είπε...

ερωτηματικό : μήπως η δημιουργία της "παιδικής" χαράς στην πλατεία που είναι χαρακτηρισμένη(?) ως χώρος πράσινου εντάσσεται στην κατηγορία που θίγεται σε έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη?...
Με την ευκαιρία κοιτάξτε λίγο την θέση του Συνηγόρου για την αδιαφορία των φορέων γιασ το ¨πράσινο¨στο χώρο ευθύνης τους!...πχ πρανή ΟΣΕ?...Βρωμιές και καταστροφές στο Βρυσάκι?....ώρα για καμμιά μήνυση μου φαίνεται των ανεύθυνων - αρμοδίων μήπως σφ.ξ.. κανένας κολ.ς.!
...από έκθεση :
2.2.2.1. Χώροι πρασίνου
Σε μια ασφυκτικά δομημένη περιοχή, όπως στην Αττική, το θέμα της διατήρησης των χώρων πρασίνου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Τον Συνήγορο του Πολίτη έχει απασχολήσει το θέμα της κατάργησης του πρασίνου από τους κοινόχρηστους χώρους, έστω και αν αυτοί διατηρούν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία παιδικής χαράς από τον Δήμο Κηφισιάς (υπόθεση 9573/2004) σε άλσος της περιοχής και η δημιουργία οικοδομικού συγκροτήματος από τον Δήμο Αμαρουσίου σε χώρο τριών πλατειών (υπόθεση 15597/2002), το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου, πρόκειται να στεγάσει αθλητικούς συλλόγους, τοπικά σωματεία και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.
Στην αλληλογραφία του με τους δύο δήμους, ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε ότι η νομολογία του ΣτΕ (1118/1993, 2242/1994, 880/1995, 3273/1996, 1507/1997) έχει αποφανθεί ότι δεν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης γης κοινόχρηστου χώρου πρασίνου χωρίς αντιστάθμιση και ανταλλαγή της έκτασης του καταργούμενου πρασίνου με άλλη ίσης επιφάνειας. Στόχος είναι πάντοτε να αποκλείεται η μείωση της συνολικής έκτασης πρασίνου ενός δήμου, άσχετα από τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της νέας χρήσης. Ο Δήμος Κηφισιάς ανταποκρίθηκε και απομάκρυνε τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου επέδειξε πλήρη αδράνεια, περιοριζόμενος να επικαλεστεί την «τόνωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής».
Πέρα από τη μείωση των χώρων πρασίνου, ο Συνήγορος του Πολίτη αντιμετώπισε και το ζήτημα της ουσιαστικής διατήρησής τους. Με αναφορά του, πολίτης έθιξε το θέμα του πάρκου Πολυγώνου και του Αττικού Άλσους στην περιοχή Άνω Πολυγώνου - Κυψέλης, ενός από τους τελευταίους χώρους περιαστικού πρασίνου με τεράστια σημασία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Ο χώρος όμως δεν είναι επαρκώς δενδροφυτευμένος, τα φυτά που ήδη υπάρχουν δεν τυγχάνουν της κατάλληλης φροντίδας, εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα καθαριότητας και φαινόμενα βανδαλισμού. Η ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ήταν θετική ως προς το ζήτημα του άμεσου καθαρισμού, όχι όμως και ως προς τη συνεχή φροντίδα των φυτών και τη φρούρηση του χώρου. Μολονότι πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής, σε έγγραφό του ο δήμος κρίνει ότι «η κατάσταση του πάρκου κρίνεται ικανοποιητική» (υπόθεση 3154/2005).

Ανώνυμος είπε...

εσείς οι κάτοικοι της πλατείας οάσεως είσθε αχάριστοι ...
ελάτε να δείτε την δική μας παιδική χαρά στην Σωκράτους...θλίψη, ντροπή, ανευθυνότητα...η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους συνοδούς τους περισσεύει!
...από εδώ μια άθλια κούνια..δίπλα το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ..παραδίπλα οι παρκαρισμένες- μονίμως στο ξέφραγο χώρο- νταλίκες και Ι.Χ ..λίγο πιο πίσω...έτσι και ξεχασθείς και παραπατήσεις, ¨γκρεμίζεσαι" στα "δροσερά-πεντακάθαρα" νερά του ρέμματος...
Εισθε αχάριστοι!Για ΑΥΤΌ ΘΑ ΖΗΤΉΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΆΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΆ...ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λεβεντιά μου...βρήκες την λύση! Ολα για την Σωκράτους και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ...ΜΌΛΙΣ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΚΆΤΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΈΣ ΕΚΕΙ ας ασχοληθούν και με τις υπόλοιπες περιοχές....Γιατί αν δεν τους λείπει το μυαλό και η γνώση τότε μπορεί να εχουν πρόβλημα επάρκειας πόρων και διάθεσης τους....
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ που έχουν αναρτήσει στην Σωκράτους...Καλά τώρα δεν ντρέπονται που την βλέπουν?..Σκέπτομαι πως οι άλλοι αρμόδιοι(Νομαρχία, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ) δεν τόχουν αντιληφθεί?
Ισως για αυτούς τους λόγους αυτή η παιδική χαρά δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου (Δείτεhttp://www.agstefanos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=597&Itemid=143)

Ανώνυμος είπε...

Tην έχω δει αυτή στη Σωκράτους. Σηκώνει καταγγελία. Ο άλλος... του την «έδωσε» προεκογικά και φύτεψε παγκάκια όπου λάχει -το ένα κοιτά στον αγωγό, το άλλο την πέτυχε τη σκιά κάτω από το δέντρο... και μείναμε με 10 παγκάκια σε 2 χιλ. δρομάκι, ούτε στο Πεδίο του Άρεως δεν είναι τόσο πυκνά.
Ίσως και να φταίμε και εμείς, οι πολίτες, που όταν κάνουν τέτοια έργα, έργα με κατάφορη περιφρόνηση προς τους πολίτες, έργα που υποτιμούν τη νοημοσύνη όλως μας και που εξυπηρετούν τους 5 ψήφους από τους οποίους παραγγέλθηκε όπως η παιδική χαρά τώρα- ή πιστεύει κανείς ότι τους περίσεψε μια τραμπάλα κατακαλόκαιρο; ή τους έπιασε πόνος για την πλατεία Οάσεως- δεν τους καταγγέλουμε! Πρέπει να πάμε στον συνήγορο του πολίτη για τις προχειροδουλειές τους.

Ανώνυμος είπε...

Μα, φίλε από τη Σωκράτους, αν το βάλουν το καγκελάκι θα το βάλουν από την έξω πλευρά να φαίνεται, δεν τους νοιάζει αν «γκρεμίζεσαι», τους νοιάζει να φαίνεται.

yonosoy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.