«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

17 Νοεμβρίου, 2009

Να παρθούν μέτρα για την προστασία των καμένων....




δασικών περιοχών του Αγ. Στεφάνου. Οι περιοχές αυτές είναι ευαίσθητες και, εκτός από εκείνους που έρχονται για να παίξουν με τη λάσπη και το 4Χ4, είναι και όλοι αυτοί που εξακολουθούν να γεμίζουν το δάσος με μπάζα. Στο φωτογραφία, βλέπετε νεοριχθέντα μπάζα (επαγγελματική δουλειά - όχι αστεία) στον χωματόδρομο μετά το νεκροταφείο του Σπατατζικίου προς Αγ. Τριάδα. Και μάλιστα στο σημείο εκείνη που η κλίση του δρόμου είναι πολύ μεγάλη. Η κάτω φωτογραφία είναι το παλιό σημείο απέναντι από το νεκροταφείο, όπου όπως βλέπετε εξακολουθεί να μπαζώνεται κανονικότατα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aman re seis! olo parapona exete opws kai gw! kai gw aditithemai stis authairesies ths dhmotikhs arxhs alla toulaxiston kanw kati empraktws!
kante kati allo apo to na vgazete anakoinwseis kai fwtografies kai peripatous ktl ktl!!! kante ethelontiki organwsh gia perifrourisi tou kammenou-akaytou dasous! ti perimenete kyrioi? aytoi pou eseis pshfisate mas dioikoun!
eseis kanate to lathos! epanorthwste opws boreite! kai giakoitakste gyrw sas ka vreite poioi einai oi monoi ethelontes ston agio stefano! dystyxws ta paidia ths pyrasfaleias pou swzoun periousies kai dash kathe xrono!
oxi alla parapona gia to tipota! analavete drash! etsi swzetai to perivallon-apo emas-oxi apo allous gia emas!
FILIA

Ανώνυμος είπε...

εθελοντική οργάνωση περιφρούρησης του καμμένου δάσους γίνεται από παρατηρητήρια από ψηλά, όπως κάνει η πυρασφάλεια. Κι αυτό για να δεις τον καπνό, αδύνατον να δεις το αυτοκίνητο που θα πετάξει μπάζα (πρέπει να τα ρίχνει κάπου ψηλά και δεν θα τον προλάβεις). Για τα μπάζα -επειδή έχω ρωτήσει και άλλους δήμους και επειδή τα ρίχνουν συνήθως βράδυ και ξημερώματα- πρέπει να περιπολείς 24 ώρες πάνω κάτω στο δάσος. Γιατί πρέπει να τον πιάσεις επ' αυτοφώρω, την ώρα που τα ρίχνει (ανοίγει την καρότσα και του παίρνει μόνο 2'). Και τότε να καλέσεις την αστυνομία. Με την προϋπόθεση ότι πρώτον δεν θα σηκωθεί να φύγει και θα περιμένει κι αυτός την αστυνομία μαζί σου και δεύτερον ότι δεν θα σε πυροβολήσει. Εκτός αν πάει «καρφωτός». Γι' αυτό πουθενά δεν κάνουν περιπολίες για μπάζα. Δεν έχει νόημα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Κατά τα άλλα συμμερίζομαι τις απόψεις σου.