«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

12 Φεβρουαρίου, 2012

Το Δασαρχείο Πεντέλης συμφωνεί, το Δασονομείο Αγ. Στ. συμφωνεί, ο Δήμαρχος συμφωνεί...

... και σύντομα θα δούμε πόσο δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί κάτι που έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων!


Έγγραφο του Δασονομείου Αγ. Στεφάνου προτείνει την τοποθέτηση απαγορευτικής μπάρας προκειμένου να αναχαιτιστεί η παράνομη υλοτόμηση των υγιών εναπομείναντων πεύκων. Κάτι αντίστοιχο και σε μεγαλύτερη κλίμακα έγινε στην Πάρνηθα. Μετά τη μεγάλη φωτιά εντατικοποιήθηκαν οι προσπάθειες φύλαξης του Εθνική Δρυμού ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν απαγορευτικές μπάρες. Το ίδιο επίσης έγινε και στα βασιλικά κτήματα, στο Κρυονέρι - και χωρίς να έχει προηγηθεί φωτιά.



Πρόσφατη δημοσίευση στον τοπικό τύπο Βόρεια Προάστια μιλάει για μικρής κλίμακας αναδάσωση στην περιοχή της Αχλαδούλας (για τρίτη φορά καμμένη), κατά τον μήνα Μάρτιο (όταν θα έχουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία θα τα δημοσιεύσουμε). Εμείς, θα είμαστε στο πλευρό της δράσης. Πέραν αυτού, το να φυτεύουμε από τη μία και από την άλλη να κόβουν είναι -επιεικώς- παράλογο.

Από τον Δήμαρχο, ακόμα περιμένουμε δικές του ενέργειες (προς το παρόν έχουμε μείνει στα λόγια), παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν εμπίπτει άμεσα στην αρμοδιότητά του. - Κύριε Δήμαρχε, ωραίες οι Ημέρες Περιβάλλοντος και τα καπελάκια, αλλά να κάνουμε και ουσιαστικές παρεμβάσεις! 

Η παράνομη υλοτόμηση πλήττει την Ανατολική Αττική, την Πάρνηθα, όλη την Ελλάδα. «Ομάδες λαθροϋλοτόμων, που αποψιλώνουν τα δάση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με συνέπεια σοβαρό κίνδυνο για την ελληνική χλωρίδα». Οι ίδιοι οι παρανομούντες έχουν αποθρασυνθεί τόσο που άρχισαν να καρφώνουν ο ένας τον άλλον, γράφει άλλο άρθρο. 

Η κρίση δεν αποψιλώνει τα δάση, όπως γράφουν οι πηχαίοι τίτλοι, αλλά η γνωστή ελληνική βλακεία. Kαι η βλακεία εργάζεται πυρετωδώς ... για να μας φέρει σε αυτό το ζοφερό σήμερα.

5 μήνες μετά τη φωτιά



πριν τη φωτιά


Μήπως τελικά αυτή η χώρα, πράγματι, δεν αξίζει στους Έλληνες;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, η Γαλλίδα που είχε πει ότι το μέλλον μπορεί να είναι μόνο πράσινο δεν εννοούσε τα δολάρια.