«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

17 Ιουλίου, 2008

Είναι ανίκανοι..αδιόρθωτοι...επικίνδυνοι...; Οτιδήποτε και αν είναι...Φτάνει πια!!

- Απαιτείται επαγρύπνηση και ένταση προσπαθειών από τους πολίτες.......γιατί η επίσημη Πολιτεία συνεχίζει να κοιμάται!!
- Ας συμμετάσχουν όλοι στις δραστηριότητες εθελοντικής δασοπρoστασίας του Δήμου και των φίλων εθελοντών...
- Ο Δήμος ας κινητοποιηθεί -παρά τον φόρτο εργασίας αυτής της περιόδου - για την αντιμετώπιση των παράνομων "μικρών" χωματερών που διάφοροι ασυνείδητοι έχουν δημιουργήσει στο Βρυσάκι, την Αγ Τριάδα, το Σπατατζίκι κ.α....( το ρεπορτάζ για το Μαρκόπουλο Ωρωπού παρακάτω, είναι ενδεικτικό των κινδύνων!)




[ ΑΙΧΜΕΣ ]
Ασύμμετρα


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΠΕΡΣΙ που κάηκε όλη η Ελλάδα, είχε ακολουθήσει εκείνο το βλακώδες σίριαλ περί «ασύμμετρης απειλής» που δεχόταν η χώρα. Η κυβέρνηση Καραμανλή, ανίκανη να αντιμετωπίσει την καταστροφή, έφτιαξε εκείνη την απίστευτη ιστορία και χώρεσε μέσα σ΄ αυτή από Τούρκους και Σκοπιανούς πράκτορες μέχρι οικοπεδοφάγους και... απελπισμένους Πασόκους που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την ανατρέψουν. Οι έρευνες που διενήργησαν οι κυβερνητικοί Κλουζό για την «ασύμμετρη απειλή» δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν τίποτε περισσότερο από το ότι η ανοησία έχει, όπως και το ψέμα, κοντά ποδάρια. Τώρα, γιατί ένα χρόνο μετά τη χρησιμοποιούν και πάλι, και δεδομένης της κατάληξης που είχε η περσινή ευρεσιτεχνία, είναι ένα ζητούμενο. Να στέρεψαν άραγε οι «παραγωγικές» ικανότητες του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου; Ή νομίζουν ότι αν και φέτος θα κρύψουν την ανικανότητα, την έλλειψη συντονισμού και την απουσία κάθε προγραμματισμού στην ασύμμετρη ανοησία θα τους πιστέψουμε;

Ξανακαιγόμαστε από τα ίδια λάθη

Αναζητούν άλλοθι φέρνοντας στην επιφάνεια το σενάριο της ασύμμετρης απειλής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
Το σενάριο της ασύμμετρης απειλής επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει άλλοθι για την αδυναμία της να αποφύγει τα περσινά ολέθρια λάθη στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.
Μετά το ξέσπασμα 260 πυρκαγιών, μεγάλων και άλλων μικρότερων, κατά το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, που δημιούργησαν εφιαλτικό σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κλιμάκια της ΕΥΠ ήδη έχουν αναλάβει να συνδράμουν στο έργο του εντοπισμού «εμπρηστών» σε διάφορες περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί μεγάλες πυρκαγιές, όπως συνέβη και το περσινό καλοκαίρι. Μόνο που η συνδρομή τους πέρσι είχε οδηγήσει στη σύλληψη αθώων ανθρώπων, για τους οποίους επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί η ενοχή τους, όπως έγινε στις περιπτώσεις του Οιτύλου και της Πεντέλης.
Ήδη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επιχείρησε να καλλιεργήσει το κλίμα της απειλής που βρίσκεται η χώρα από τις δεκάδες πυρκαγιές που ξεσπούν καθημερινά.
Την ίδια ώρα όμως, οι δεκάδες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές, κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα, αναδεικνύουν την απίστευτη προχειρότητα με την οποία έγινε και φέτος ο αντιπυρικός σχεδιασμός από την κρατική μηχανή.
Από το πρωί της Τρίτης μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, η χώρα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό με περισσότερες από 260 πυρκαγιές- χωριά εκκενώθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν και άνθρωποι κινδύνεψαν. Μόνο για δύο από αυτές η Πυροσβεστική έχει υποψίες πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ δεν συνελήφθη κανένας!
Η πιο σοβαρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι στα Τέμπη. Για περισσότερες από 5 ώρες η Ελλάδα είχε κοπεί στη μέση, καθώς είχε διακοπεί η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας των πυκνών καπνών που είχαν τυλίξει την περιοχή, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον σταθμό διοδίων των Τεμπών και γρήγορα, λόγω των δυνατών ανέμων, εξαπλώθηκε καίγοντας πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.


ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Παράνομη χωματερή έκαψε δάσος και σπίτια


ΑΠΟ ΜΙΑ παράνομη χωματερή στη δασική περιοχή του Μαρκόπουλου άρχισε η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά, η οποία απείλησε κατοικημένες περιοχές. Τελικά, τρία σπίτια έπαθαν ζημιές και μία αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς. Κάτοικοι της περιοχής πάντως διαμαρτύρονταν για τον μη έγκαιρο καθαρισμό του δάσους από τα σκουπίδια, καταγγέλλοντας πως «είναι η τέταρτη φορά που προσπαθούν κάποιοι να κάψουν την περιοχή μας για να κάνουν οικόπεδα». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, στην περιοχή λίγο προτού εκδηλωθεί η πυρκαγιά εθεάθη ένας άνδρας με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία δεν είχε πινακίδες. Η φωτιά κινήθηκε και προς τη Σκάλα Ωρωπού, καίγοντας δασική έκταση, ενώ από τις αρχές δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός του Μαρκόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: