«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

27 Νοεμβρίου, 2008

Καμία επέκταση στις βιομηχανίες εντός Αττικής....μια ενδιαφέρουσα απόφαση του ΣτΕ

«Φρένο» στην αύξηση της παραγωγής για τις βιομηχανικές ή βιοτεχνικές μονάδες και αποθήκες που βρίσκονται στα όρια του Νομού Αττικής, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην Αττική, το ανώτατο δικαστήριο επισημαίνει ότι μια τέτοια αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας δεν μπορεί να συγχωρηθεί ούτε μέσα από διαδικασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων μιας μονάδας.
Και τούτο διότι η αυξημένη παραγωγή έχει ως αυτονόητη συνέπεια την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με συνέπεια να παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος, που κατοχυρώνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Επικαλούμενο την αυστηρή νομολογία του για την προστασία του περιβάλλοντος, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή κατά ένα μέρος την προσφυγή του Δήμου Περάματος και ακύρωσε την πράξη του υπουργείου Ανάπτυξης που είχε εγκρίνει πρόσθετη κινητήρια δύναμη για κύριους ηλεκτροκινητήρες για εγκατάσταση μονάδας ανάκτησης πτητικών οργανικών ουσιών σε αποθήκες υγρών καυσίμων και λιπαντικών που διατηρεί μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών στην περιοχή.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=4089155

Στην περιοχή μας άραγε τι γίνεται;....όλες αυτές οι νέες εγκαταστάσεις στον παράδρομο της εθνικής -και όχι μόνο- τι είναι;.....γίνεται κάποιος έλεγχος από τις Δημοτικές αρχές;...οι τοπικοί σύλλογοι παρακολουθούν αυτά τα ζητήματα;
ΦΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: