«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

25 Ιανουαρίου, 2009

Η κλιματική αλλαγή στον Αγ. Στέφανο


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι δρόμοι του Αγ. Στεφάνου είναι διαρκώς βρεγμένοι ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες ημέρες; Το ανεξήγητο αυτό φαινόμενο παρατηρείται έντονα στη Λεωφόρο Μαραθώνος, λίγο πριν τη Μονή του Γ. Θεοδοσίου,  και στα στενά της Αγίας Παρασκευής. Όσοι έχουν επιχειρήσει αν περπατήσουν τους δρόμους αυτούς γρήγορα ανακαλύπτουν ότι το φαινόμενο δεν οφείλεται σε παράδοξα και ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά στην αυθαίρετη παροχέτευση βοθρολυμάτων. Η πρακτική αυτή είναι πλέον γενικευμένη σε βαθμό που αρχίζει να παγιώνεται. 
Πριν από ένα μόλις χρόνο, ο Δήμος πανηγυρικά ανακοίνωσε τη θέσπιση Κανονισμού Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Ο εν λόγω Κανονισμός, στο άρθρο 19, απαγορεύει ρητά τέτοιες πρακτικές που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, αλλά και απειλούν τη δημόσια υγεία.  Η απαγόρευση καλύπτει και περιπτώσεις αμέλειας εκκένωσης βόθρου με αποτέλεσμα τη διαρροή βοθρολυμάτων στους δρόμους.  Προβλέπει δε σημαντικά χρηματικά  πρόστιμα στους παραβάτες .
Τα ερωτήματα προς το Δήμαρχο είναι λοιπόν εύλογα και επιτακτικά. Πόσες παραβάσεις έχουν βεβαιώσει οι υπηρεσίες του από τη θέσπιση του Κανονισμού μέχρι σήμερα; Πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί; Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης  της παραβατικής αυτής συμπεριφοράς από τις υπηρεσίες του Δήμου ή επαφίενται στις καταγγελίες των πολιτών;
Είναι πλέον καιρός να περάσουμε από τις συμβολικές πολιτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα που μας έχει συνηθίσει ο Δήμαρχος στην πραγματική υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων. Για το καλό της πόλης και της υγείας των κατοίκων. Γηγενών και ξένων.  
ΞΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: