«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

26 Ιανουαρίου, 2009

Έλεγχο και αναστολή ζητούν για το δάσος Κεφαλαρίου


θυμάστε το δάσος που κάηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Πεντέλη; Με τα αποκαΐδια να καπνίζουν ακόμα, φορτηγά και εργολάβοι, την επόμενη κιόλας εβδομάδα, ανέλαβαν δράση. Εκεί, στο δάσος Κεφαλαρίου, οι σύλλογοι Δρυάδες και Αναγέννηση ζητούν αναστολή και έλεγχο των πράξεων χαρακτηρισμού, όπως λέει και το αναρτημένο πανό της περιοχής.


«Η ασέλγεια» γράφει τότε το Θέμα, «στις πλαγιές της Πεντέλης κοντεύει να φτάσει στην… καρδιά της Αθήνας, καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να βάλουν «χέρι» ακόμη και στο δάσος του Κοκκιναρά και του Κεφαλαρίου! Οπως αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα των βορείων προαστίων «Αμαρυσία», κάποιοι επιχείρησαν να εκχερσώσουν αναδασωτέα έκταση 50 στρεμμάτων στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Πηλέως στο Κεφαλάρι, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο της Κηφισιάς. Μάλιστα, για τις εργασίες που επιχείρησαν στο οικόπεδο συνεργεία των φερόμενων ως ιδιοκτητών είχε εκδοθεί νόμιμη άδεια από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς. Η οποία, ωστόσο, ανακλήθηκε κακήν κακώς και ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη στο δημοτικό συμβούλιο…»
«Αν και μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού το μεγαλύτερο μέρος του Πεντελικού όρους έχει κηρυχθεί αναδασωτέα περιοχή, οι κάτοικοι του κέντρου της Πεντέλης βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τραγελαφική κατάσταση: τα κτίσματα που βρίσκονται στην πλατεία -κάποια από αυτά χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’40 και του ’50- θεωρούνται… αυθαίρετα διότι η περιοχή δεν έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)» συνεχίζει το σχετικό δημοσίευμα στο Θέμα. 
Σας θυμίζει κάτι παρόμοιο αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: