«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

09 Απριλίου, 2009

Ο Αγ. Στέφανος που δεν βλέπουμε...


... γιατί δεν τον μοιράζουν με τα διαφημιστικά έντυπα στα σπίτια μας ούτε πάει σε δημοψηφίσματα ούτε εμφανίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο... αλλά ούτε και κρύβεται πια στα πρανή του δάσους, ΔΙΟΤΙ ΓΕΜΙΣΑΝ! Τις συγκεκριμένες εικόνες -και το δάσος έχει πολλές τέτοιες που γίνονται όλο και περισσότερες- θα τις δείτε φεύγοντας από την περιοχή Σπατατζίκι του Αγ. Στεφάνου προς τη λίμνη και λίγα μέτρα από την είσοδο του παλιού εργοστασίου τούβλων. Είναι mini σκουπιδο-χωματερές, στα πρανή εκατέρωθεν του δρόμου.  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σήμερα Παρασκευή, αξιοποιώντας την άδεια μου και την όμορφη μέρα πήγα για ένα περίπατο στο Βρυσάκι...γύρω στις 2 το μεσημέρι στο ύψος του τουβλάδικου προς την μεριά του Σπατατζικιού ακούγονταν έντονος θόρυβος...σαν μπουλντόζα να καθαρίζει...η σαν φορτηγό να αδειάζει..δεν μπορούσα να καταλάβω,,δεν είχα δυστυχώς οπτική επαφή...ήμουν και μόνος χωρίς εξοπλισμό μάχης, κατάλληλο για παρεξηγήσεις η ενοχλήσεις....Τι μπορεί να ήταν? συνεργεία του Δήμου που μάζευαν τα "απορρίμματα" της φωτογραφίας...η οι κάποιοι- ασυνείδητοι συνέχιζαν το έργο τους?
Αν ήσαν οι δεύτεροι, μέρα μεσημέρι στο φώς του ήλιου και να ακούγονται στην ερημιά στα 2 χιλιόμετρα χωρίς να τους "τσακώνουν" οι Αρχές, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας η μάλλον της ανικανότητας μας (τους..καλύτερα)
ΦΧ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ρίχνουν σκουπίδια και μπάζα, τα ρίχνουν ότι ώρα θες, μέσα σε ένα πεντάλεπτο ξεφορτώνουν ... και μην τους είδατε. Έχω πετύχει κι εγώ μέρα μεσημέρι και άσπρο βαν και πικάπ φορτηγάκι... μέχρι να σημειώσεις τις πινακίδες έχουν φύγει. Η απορία μου είναι: απέναντι από το νεκροταφείο, ποιανού η μπουλντόζα τα σπρώχνει στο ρέμα και ισιώνει το μέρος για τα επόμενα σκουπι-δόμπαζα;