«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

20 Μαΐου, 2009

Πρόγραμμα "Πράσινη Ζωή στη Πόλη": Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την πόλη μας...

........Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η χρηματοδότηση του Προγράμματος « Ζωή στην Πόλη – Αναμόρφωση του Ιστορικού Κέντρου Αγ. Στεφάνου», που είχε υποβάλλει πρόσφατα ο Δήμος μας, στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013».Το αντικείμενο του έργου έχει σαν στόχο να βελτιώσει και να ενώσει βιοκλιματικά το κέντρο της πόλης μας με πράσινο, καθώς και να κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές για τα ΑΜΕΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο αναμόρφωσης του Ιστορικού κέντρου, μεταξύ άλλων, προβλέπει και Χώρους Πρασίνου! (και όταν λέμε πράσινο μην φανταστείτε κανένα Ευρωπαϊκού τύπου άλσος, να φανταστείτε ότι το γνωστό κλαδάκι του ενός μέτρου θα γίνει δέντρο όταν τα παιδιά σας θα είναι κοντά στη σύνταξη).

Ο Δήμαρχος δεν έκανε ούτε μια ενέργεια για να σώσει το προάστιο από την τσιμεντοποίηση και την αποψίλωση τους δάσους. Είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει τους συντελεστές... προεκλογικώς βεβαίως… Ούτε το μνημόνιο περιορισμού κοπής δέντρων δεν έχει υπογράψει ακόμα -εκτός κι αν δεν το θεώρησε σημαντικό να μας το κοινοποιήσει... 49 πεύκα μέτρησε η υπηρεσία του ότι κόπηκαν στην Καπιτένεια για μια οικοδομή!!!!

Δήμαρχε σοβαρέψου, πρώτα να σώζεις το υγιές πόδι και μετά να ασχολείσαι με το τεχνητό.