«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

18 Μαΐου, 2009

Ερωτούμε και απαιτούμε απαντήσεις : είναι το δικαίωμα μας είναι η υποχρέωση σας!

Yπενθυμίζω στην ανάρτηση Οι χωματερές απειλή για τα δάση -και φέτος μεγαλύτερη, λόγω πυκνής βλάστησης.. στις 4-5-09 , http://perivallonagstefanos.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

το σχετικό σχόλιο μου:

"έχετε δίκιο...ειδικά στην Πλάτωνος συνεχίζεται η 'παράδοση' να αφήνει ο καθένας ασυνείδητος ότι θέλει και ότι του περισσεύει..ο κίνδυνος πραγματικά είναι μεγάλος, δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης μας-..εδώ και λίγες μέρες μάλιστα, λίγα μέτρα από το σημείο που σταματά η "άσφαλτος" της προηγούμενης δημοτικής αρχής και "κτίζει" ένας ακόμη..... ευτυχισμένος συνδημότης μας πάνω στον προηγούμενο(!)(που πωλεί η/και ενοικιάζει εάν ενδιαφέρεσθε)κάτι βρωμάει έντονα!!!!μάλλον κάποιο "ζωάκι" πέταξαν μέσα σε σακκούλες....μου κάνει εντύπωση που ακόμη εκεί είναι! δεν ενημέρωσα κανένα...να δώ αν κάποιοι αλλοι θα ενδιαφερθούν ...μα τίποτε; δεν το λέω τυχαία, γιατί την μέρα που έπεσε στην αντίληψη μου , λίγα λεπτά μετά από μένα έκαναν τον περίπατο τους (ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ)παράγοντες της πόλης και του Δήμου....!!! Ακόμη δυστυχώς εκεί είναι...σκουπίδια, ψοφίμια...και η αδιαφορία μας!
ΦΧ (5 Μάϊος 2009)


Ε...λοιπόν η σακκούλα ακόμη εκεί είναι! Σχεδόν ένα μήνα!

Το πρόβλημα είναι οτι οι ίδιοι κύριοι της Δημοτικής εξουσίας ( ο Δήμαρχος και κάποιοι φίλοι του) πέρασαν από εκεί λίγες ημέρες πριν!

Διασταυρώθηκα μαζί τους ...είπαμε καλημέρα..κλπ

Μια εξουσία που δεν βλέπει(;) ...εντάξει να το δεχθούμε....
Mια εξουσία που δεν μυρίζει(;)...εντάξει να το δεχθούμε...
Aλλά αν καταλάβω ότι είναι και ..χονδρόπετσοι, τότε δεν θα το αντέξω!

Και εγώ... αλλά και κάποιοι φίλοι μου που πίστευσαν ότι με αυτούς κάτι θα αλλάξει!
(Αφιερωμένο σε όσους αγωνίζονται για τις αξίες τους και αυτοκριτικά αντιμετωπίζουν τα λάθη τους!)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος μας είναι γεμάτος σκουπίδια. Ακόμα και κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών τα μισά σκουπίδια μένουν κάτω. Εντάξει, είμαστε βρόμικος λαός, απολίτιστος, βλέπουμε έναν γεμάτο κάδο και αφήνουμε τα σκουπίδια μας όπως και όπου λάχει. Όμως, αν ο Δήμος αδυνατεί να διευθετήσει το πολύ απλό θέμα της καθαριότητας, πόσο μάλλον για τα πιο περίπλοκα. Μου φαίνεται αστείο, το έτος 2009, στο «εύπορο» προάστιο των Αθηνών, να συζητάμε για το πως θα μαζέψει ο Δήμος τα σκουπίδια από τον Δήμο του.

Ανώνυμος είπε...

"..εδώ και λίγες μέρες μάλιστα, λίγα μέτρα από το σημείο που σταματά η "άσφαλτος" της προηγούμενης δημοτικής αρχής και "κτίζει" ένας ακόμη..... ευτυχισμένος συνδημότης μας πάνω στον προηγούμενο(!)(που πωλεί η/και ενοικιάζει εάν ενδιαφέρεσθε"

diladi?