«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

11 Σεπτεμβρίου, 2009

Tα Ελληνικά Δάση κινδυνεύουν από τους Έλληνες, όχι από τις φωτιές


Φυτεύουν μια νέα πόλη στον αυχένα της Πάρνηθας
Χτες, ο «Ρ» δημοσίευσε το πρώτο μέρος έρευνας, που δείχνει πως η διαχρονική δασοκτόνα πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση των δασών και συγκεκριμένα της Πάρνηθας. Η εταιρεία «ΠΑΡΚΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΕΒΕΠΕ» που θα κάνει τη μεγάλη μπίζνα, δεν έκρυψε ποτέ τι πρόκειται να κάνει. Η περιγραφή στα ενημερωτικά της έντυπα, από τη στιγμή που απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας των 400 στρεμμάτων δάσους από την «ΑΓΕΤ Ηρακλής» (λειτουργούσε εκεί νταμάρι αργυροληψίας) είναι χαρακτηριστική.... Τελικά, δεν αποκλείεται να στηθεί μια νέα πόλη στον αυχένα της Πάρνηθας περίπου 15.000 κατοίκων και εργαζομένων.
Στα παραπάνω σχέδια, η εταιρεία βρήκε σύμμαχο και την Κοινότητα Αφιδνών. Εχει υπογράψει μαζί της, από τις 12 Νοέμβρη 2004, συμφωνητικό συνεργασίας. Ανταλλάγματα αποτελούν, οι προσλήψεις εργαζομένων και επιστημόνων κατά προτίμηση από τις Αφίδνες, δίνοντας τη δυνατότητα στην εκάστοτε κοινοτική αρχή να στήνει μηχανισμό ρουσφετιού...
Στο άρθρο 2, μάλιστα, της συμφωνίας, σημειώνεται το εξής εκπληκτικό: «Επιθυμία των συγχωριανών μας και της Κοινότητας είναι, τα κληροτεμάχια που βρίσκονται περιφερειακά της αποχαρακτηρισμένης πλέον ζώνης, να τύχουν της ίδιας προνομιακής μεταχείρισης όπως αυτής της Τεχνόπολης και να επιτραπεί η χρήση αμιγούς κατοικίας»! Αυτό που επιδιώκουν, δηλαδή, είναι κάποια στιγμή και η περιοχή γύρω από την Τεχνόπολη να μετατραπεί και αυτή σε οικόπεδα, χάνοντας το δασικό της χαρακτήρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: