«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

27 Αυγούστου, 2008

Δεν μας έφταναν τα μπάζα και τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει τον Αγ. Στέφανο



... τώρα έχουμε και τις αποξηλώσεις ασφαλτικών υλικών



είναι σε 5 σημεία, πηγαίνοντας από Σπατατζίκι προς Αγ. Παρασκευή

23 Αυγούστου, 2008

θαυμάστε το μέλλον (?) της πόλης

απέναντι από την είσοδο του γηπέδου , θαυμάστε πως "πολεοδομείται"
και κτίζεται η σύγχρονη πόλη μας - το προάστιο -"στολίδι" της Βόρειας Αττικής,
....τα οικόπεδα κόβονται σε οικοπεδάκια για να κτισθούν σπιτάκια το ένα πάνω στο άλλο ,......φαντασθείτε τους ελεύθερους χώρους του Δήμου κτισμένους με αυτή την μέθοδο....δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε όλοι μας αυτή την εξέλιξη ;...να σώσουμε την πόλη...;


το ίδιο γίνεται στην συμβολή Κρήτης - Μυστρά - Αναπαύσεως !!!!!
Posted by Picasa

ΦΧ

05 Αυγούστου, 2008

και στις δυσκολίες με χιούμορ και αισιοδοξία!

καλές διακοπές!


04 Αυγούστου, 2008

Χωματερές - πυρπολητές

Ευθύνονται για 446 πυρκαγιές από τις αρχές του χρόνου σε όλη την Ελλάδα
«Ωρολογιακές βόμβες» αποδεικνύονται οι εκατοντάδες ανεξέλεγκτες χωματερές: από τις αρχές του έτους μέχρι τις 22 Ιουλίου ξέσπασαν 195 πυρκαγιές σε χωματερές και άλλες 251 σε παράνομους σκουπιδότοπους που απείλησαν να κάψουν μεγάλες δασικές εκτάσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση - ΝΕΑ 4/8/08
Η περιοχή του Κουβαρά τυλίχθηκε στις φλόγες με εστία και αυτή τη φορά τον ανεξέλεγκτο χώρο απόθεσης σκουπιδιών, ενώ κινδύνεψε το μεγάλο δάσος της περιοχής. Στις αρχές Μαρτίου από την παράνομη χωματερή του Αλιάκμονα, στη Βέροια ξεκίνησε φωτιά που έκαιγε επί μέρες, ενώ τον περασμένο Μάιο από το μεθάνιο χωματερής στη Νεμέα προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κράτησε πάνω από 10 ώρες και κατέστρεψε αγροτική περιοχή.
Συνολικά, στο διάστημα 2000- 2006 έχουν ξεσπάσει περισσότερες από 4.700 πυρκαγιές σε παράνομες χωματερές, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων.
ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΑΣΗ
Ενδεικτικό είναι πως μία στις τέσσερις χωματερές βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από δάση- για παράδειγμα στο Μαίναλο, ανάμεσα στα έλατα «ξεφυτρώνουν» σκουπιδότοποι!
Οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές σε χωματερές είναι τεράστιοι, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες. Μικροσωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα και διοξίνες είναι μερικές από τις ουσίες που εκλύονται σε μεγάλες ποσότητες εξαιτίας πυρκαγιάς σε χωματερή.
Έκλυση διοξινών
Στην περίπτωση της φωτιάς στη χωματερή των Ταγαράδων, μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδειξε πως οι διοξίνες έφτασαν 100 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και κάλυψαν απόσταση 40 χιλιομέτρων. Αλλά και τα αποτελέσματα αναλύσεων του «Δημόκριτου» σε γάλα και κοτόπουλα της περιοχής εμφάνισαν συγκεντρώσεις
Φωτογραφία
διοξινών 30% πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Από φωτιές σε χωματερές μπορούν να παραχθούν τον χρόνο έως και 920 γραμμάρια διοξινών, την ώρα που το όριο ημερήσιας λήψης διοξινών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 τρισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου ανά κιλό βάρους.
Ωστόσο και χωρίς την εκδήλωση πυρκαγιών, όπως έχει καταγγείλει η Greenpeace, οι χωματερές ευθύνονται περισσότερο για την έκλυση διοξινών ακόμη και από βιομηχανίες μετάλλων ή διυλιστήρια.
Μετρήσεις έχουν δείξει πως σε περιοχές κοντά σε χωματερές, οι διοξίνες στο γάλα εμφανίζονται 1,5 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, οι διοξίνες στο ελαιόλαδο 12 φορές πάνω από το όριο και οι διοξίνες στα αυγά 9 φορές πάνω από το όριο.
Το πρόβλημα είναι πως οι διοξίνες μολύνουν καλλιέργειες και νερά, ενώ δεν διασπώνται με αποτέλεσμα εάν κάποια ζώα τις εισπνεύσουν ή τρέφονται σε μολυσμένες περιοχές, να μπορούν να τις μεταφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό, εφόσον καταναλωθεί έστω και μια μερίδα κρέατος.
2.072 ανεξέλεγκτες χωματερές
Σήμερα στη χώρα λειτουργούν 2.072 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), εκ των οποίων στόχος είναι να αποκατασταθούν έως το τέλος του έτους οι 1.580, ώστε να παραμείνουν ανοικτές μόνον 492 χωματερές. Ακόμη και εάν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι ευρωκαμπάνες με τις οποίες απειλείται η χώρα ξεπερνούν τα 16,7 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα- υπολογίζεται πρόστιμο 34.000
την ημέρα για κάθε δήμο που διαθέτει ΧΑΔΑ.