«Χρωστάµε σε αυτήν πόλη, για κάθε κτήριο που σηκώνουµε, το κοµµάτι πράσινο που της κλέψαµε»

Αυστριακός αρχιτέκτονας Hundertwasser.

25 Ιουλίου, 2011

Όλα δείχνουν ότι πρώτη μέριμνα του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλοκαιρινή περίοδο είναι το πόσα θα τσεπώσουν τα Νομικά Πρόσωπα -κι όχι να λάβουν μέτρα αντιπυρικής προστασίας!



Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης, όχι μόνο δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το φλέγον θέμα της μπάρας για το δάσος Αγ. Στεφάνου -όπως μας είχε υποσχεθεί («θα το θέσω πρώτο-πρώτο στο επόμενο Δ.Σ.....»)- αλλά αμέλησε να εφαρμόσει και την στοιχειώδη πρόληψη: την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω επικινδυνότητας πυρκαϊάς της καλοκαιρινής περιόδου! Ο προηγούμενος Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, εφάρμοζε κάθε χρόνο το αυτονόητο και στοιχειώδες μέτρο: από 30 Μαΐου έως και τέλος Αυγούστου απαγορευόταν η διέλευση από Βρυσάκι μέχρι Αγ. Τριάδα και νεκροταφείο Σπατατζικίου!

Αν, το να λάβουν το αυτονόητο προστατευτικό μέτρο σε μια ήδη καμένη περιοχή δεν είναι προτεραιότητα για την σημερινή διοίκηση, τότε αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι προτεραιότητές τους; Γιατί, πολύ γρήγορα και συντονισμένα έσπευσαν να ψηφίσουν τους «μισθούς» των Νομικών Προσώπων (όλης της ομάδας: πρόεδροι, αντιπρόεδροι και όλο το Δ.Σ., μη μείνει κανείς παραπονεμένος).

Με δύο μέτρα αλυσίδας θα ασχολούμαστε τώρα; Eδώ υπάρχει ''το λαβείν'' που πρέπει πρώτα απ΄όλα να διευθετηθεί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eγώ, πάντως, έχω πληροφορηθεί πώς ούτε οι συμβάσεις με τον κτηνίατρο για τη στοιχειώδη περίθαλψη των αδέσποτων έχουν ανανεωθεί. Έχουν πει «ΝΑΙ» σε όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους... στην πράξη όμως δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Δεσμεύτηκαν, μάλιστα, να ...«μην θανατώσουν ζώα» (έλεος, κύριε πρόεδρε, στο 2011 βρισκόμαστε και μάλιστα σε ένα προάστιο που διάγει τρυφηλό βίο -αυτό μας έλειπε!).
Γεγονός είναι ότι σε όλους και σε όλα λένε ΝΑΙ -αλλά από ότι φαίνεται εκεί μένει.

Οι σύλλογοι και τα σωματεία αδέσποτων ζώων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανθρώπους που πληρώνουν από την τσέπη τους ουκ ολίγα για να περιθάλψουν ένα ζώο που κάποιος απλώς πέταξε ή κακοποίησε ή χτύπησε ή, τέλος πάντων, του συμπεριφέρθηκε όπως σε ένα κουτάκι coca cola: το κλωτσάς στην άκρη και πας στη δουλειά σου. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, ανα«πληρώνουν» τον πολιτισμό που λείπει από όλους εμάς. Το καταλαβαίνετε, κύριε Ποτίδη και κύριε Ζυγούνα και κυρία Τζανετή (ή όπως σας λένε -δεν σας ξέραμε, αλλά και από που να σας μάθουμε; κάνατε κάτι;) και όλοι εσείς που σπεύσατε πρώτα-πρώτα να βάλετε στην τσέπη σας; Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν από την τσέπη τους ξένες αμαρτίες... γιατί, πολύ απλά, ο πολιτισμός τους δεν το αντέχει να βλέπει ένα ζώο να ταλαιπωρείται και να αργοπεθαίνει στο δρόμο -δεν υπάρχει μελό σε αυτό, και όποιος αντέχει ας κοπιάσει να δει τι σημαίνει να μαζεύεις ένα τραυματισμένο σκυλί που δεν είναι δικό σου... και οικονομικά.